EUROLYGA 2023

K.Lavrinovičiaus klubui – teisė dvejus metus žaisti Eurolygoje

Kšištofo Lavrinovičiaus komandos stovykloje – pergalė. Eurolyga „Valencia“ klubui skyrė A licenciją, kuri suteikė teisę mažiausiai dvejus metus rungtyniauti stipriausiame Europos komandų krepšinio turnyre, praneša Ispanijos žiniasklaida.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2014, 7:54 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:55 AM

Lemiamą tašką derybose su Eurolyga Ispanijos komanda pelnė patvirtindama ambicingą projektą. Iki 2016-2017 metų sezono Valensijoje turėtų iškilti bent 16 tūkstančių žiūrovų talpinantys krepšinio rūmai.

Be to, „Valencia“ ketina surinkti 20 milijonų eurų biudžetą. Būtent komandos finansinė padėtis, moderni arena ir patrauklus turistams miestams įtikino Eurolygą susigrąžinti „Valencia“ į savo šeimą.

Paskutinį kartą ispanai Eurolygoje žaidė 2011 metais. Šį sezoną iškovojusi 26 pergales ir patyrusi 3 nesėkmes, „Valencia“ Ispanijos krepšinio lygoje rikiuojasi antra, o Europos taurės turnyre gegužės 1 ir 7 dienomis kovos su Kazanės „Uniks“ dėl trofėjaus.

Sezoną pradėjęs Kauno „Žalgiryje“, o jo viduryje persikėlęs į šiltąją Valensiją, Ispanijos čempionate 34 metų 210 cm ūgio K.Lavrinovičius per vidutiniškai 12 minučių pelno 7,5 taško (67 proc. dvit.) ir atkovoja 2,2 kamuolio.

„Valencia“ bus jau penktoji Ispanijos komanda Eurolygoje. Be „oranžinių“ turnyre vietas dar turi „Barcelona“, Madrido „Real“, Malagos „Unicaja“ ir Vitorijos „Laboral Kutxa“.  

Eurolyga svarstė atimti garantuotą vietą turnyre iš „Unicaja“, tačiau nusprendė leisti dalyvauti visoms penkioms ispanų ekipoms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.