EUROLYGA 2023

Ispanijoje laimę radęs B.Newley nepamiršo Lietuvos sirgalių

Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas iš Australijos Bradas Newley pritapo stipriame Ispanijos krepšinio klube „Gran Canaria“.

Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus, specialiai lrytas.lt, Las Palmasas

May 2, 2014, 5:48 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 9:35 AM

B.Newley gyvenimas Gran Kanarijoje visais atžvilgiais kitoks nei prieš kelerius metus Vilniuje.

Ne tik dėl to, kad dabar 29 metų australas gyvena saloje, kuri dažnai vadinama turistų rojumi.

„Žinoma, čia šilčiau. Be to, aš vedžiau, man gimė vaikas. Dabar gyvenu laimingą šeimyninį gyvenimą, - „Lietuvos rytui“ pasakojo B.Newley. - Kita vertus, man patiko ir Lietuvoje. Negali žinoti gal kada nors ten vėl sugrįšiu“.

Rezultatyviausias savo komandoje

2010-2012 metais „Lietuvos ryte“ rungtyniavęs australas tada į Vilnių buvo kviestas, kaip potencialus komandos lyderis.

Tačiau australui nepavyko tapti naujuoju Chucku Eidsonu, nors savo atletinėmis savybėmis jis priminė geriausią visų laikų Vilniaus klubo legionierių.

Nepasaint profesionalaus požiūrio ir pastangų, B.Newley žaidimas nebuvo ryškus ir po pusantro sezono jis buvo išleistas į „Valencia“ ekipą.

Dabar jis antrą sezoną atstovauja Las Palmo „Gran Canaria“ klubui ir žaidžia turbūt geriausią krepšinį per savo karjerą.

„Gran Canaria“ užima penktąją vietą Ispanijos lygoje, o po 11,2 taško renkantis B.Newley yra rezultatyviausias šios komandos žaidėjas.

„Komanda tikrai stipri, gaila, kad šįkart nelaimėjome“, - po pralaimėjimo „Barcelona“ klubui sakė B.Newley.

Australija turės pajėgią rinktinę

B.Newley nepamiršo kaip reikia sveikintis lietuviškai ir dar turės progų tai padaryti, kai rugpjūtį su Australijos rinktine atvyks į Lietuvą sužaisti kontrolinių rungtynių prieš pasaulio čempionatą.

Australija bus viena iš Lietuvos rinktinės varžovių planetos pirmenybių D grupėje, kurioje taip pat žais Slovėnija, Meksika, Angola ir Pietų Korėja.

Australai ir slovėnai tikriausiai bus pagrindiniai lietuvių konkurentai siekiant pirmosios vietos D grupėje.

Jei surinks visus savo NBA žaidėjus Andrew Bogutą („Golden State Warriors“), Patricką Millsą („San Antonio Spurs“) ir dar vieną buvusį „Lietuvos ryto“ krepšininką Aaroną Baynesą („Spurs“), australai gali pasiekti daugiau nei Londono olimpinėse žaidynėse, kur jie, kaip ir Lietuvos rinktinė, krito ketvirtfinalyje.

„Mūsų rinktinė bus panaši į tą, kuri žaidė Londone. Bet prisidės pora jaunų vaikinų, kurie padarys mūsų komandą labiau atletišką. Turime galimybių pasirodyti gerai.

Svarbiausias tikslas bus sėkmingai praeiti pirmą etapą. Sėkmingai, tai reiškia užimti kuo aukštesnę vietą, kad nereikėtų aštuntfinalyje susitikti su JAV. Norėtume būti pirmajame aštuonete“, - pasakojo B.Newley.

Tik sirgalių Australijos krepšininkai vargu ar turės daug Ispanijoje.

„Mano tėvas atvažiuos. Tad vieną sirgalių tikrai turėsime, - šypsodamasis skaičiavo B.Newley. - Iš Australijos skristi toli, tad sirgalių tikrai nebus tiek, kiek lietuvių.

Lietuva čia vėl turės savų sirgalių su būgnais ir tą vaikiną su barzda“.

Kalnai ir paplūdimiai - šalia

B.Newley bus vienas iš nedaugelio krepšininkų, kurie pasaulio čempionate jausis kaip namie.

D grupės varžybos vyks Las Palme – mieste, kuriame prieš pusmetį B.Newley žmona pagimdė dukrą, ir kuris tapo jo namais.

Jis gyvena salos sostinėje, kuri nėra tokia saulėta ir ne tokia populiari tarp turistų, kaip kurortai pietinėje Gran Kanarijos dalyje.

Bet B.Newley yra susipažinęs su visa sala ir turi patarimų lietuviams, jei šie atvyks į arčiau Afrikos nei Europos esančią Gran Kanariją.

„Gran Kanarija yra unikali, - tvirtino B.Newley. - Vieną dieną gali kopti į nuostabius kalnus, kitą – gulėti paplūdimyje prie vandenyno ir skrieti banglente.

Pasaulio čempionate žmonės galės mėgautis ne tik krepšiniu, bet ir geromis atostogomis“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl įvyko visuotinis elektros išjungimas Ukrainoje?