EUROLYGA 2023

R.Jarutis mėgėjų lygoje vėl atrado žaidimo malonumą

Buvęs profesionalus krepšininkas Rolandas Jarutis, kelerius metus žaidimą stebėjęs iš šalies, vėl entuziastingai gainioja kamuolį krepšinio aikštelėje. Tik šįkart su mėgėjais – Sostinės krepšinio lygoje (SKL).

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

May 17, 2014, 6:00 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 8:31 PM

3,5 metų Ukrainos Mariupolio „Azovmaš“ komandos trenerio ir direktoriaus pareigas ėjęs R.Jarutis praėjusį rudenį grįžo į tėvynę ir įsiliejo į krepšinio mėgėjų gretas.

37 metų buvęs profesionalus krepšininkas prisijungė prie aukščiausiojoje lygoje žaidžiančios „Oro navigacijos“ komandos, kurioje netrūksta buvusių krepšininkų – tai Rolandas Matulis, Rolandas Skaisgirys, Virginijus Sirvydis, Erikas Kučiauskas.

Visi kartu praeityje jie žaidė Vilniaus „Sakaluose“, o dabar veda „Oro navigacijos“ ekipą SKL čempionų titulo link.

Gegužės 24-ąją R.Jaručio ekipa turnyro finale susitiks su Vilniaus universitetu.

183 cm ūgio įžaidėjas mėgėjų lygoje pelno po 24 taškus, atlieka po 6,9 rezultatyvaus perdavimo ir renka net po 26,9 naudingumo balo.

„Mėgėjų lygoje neinu tik pasižaisti krepšinio. Pasižaisti galiu su draugais kieme. O į aikštę aš einu laimėti, – pasakojo dabartinis Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos direktorius R.Jarutis. – Visada vadovavausi šiuo principu. Noriu laimėti Sostinės krepšinio lygą.“

– Ar tokio užsispyrimo nepritrūksta kitiems vyresniems komandos nariams? – pasiteiravo „Sostinė“ R.Jaručio.

– Niekada neleidžiu jiems atsipalaiduoti. Esu rakštis. Nuolat jiems primenu, kad susirinkome laimėti.

Vien per rungtynes pasakau tai kelis kartus. Kartais ir ne pačiu maloniausiu būdu, bet manęs tai nedomina.

– Kokį įspūdį palieka debiutinis sezonas?

– Kone 3,5 metų visiškai nežaidžiau krepšinio. Vietoj jo pasirinkau lauko tenisą, kuris kol kas sekasi labai sunkiai.

O dėl suburtos „Oro navigacijos“ komandos reikia padėkoti vadovui Ramūnui Stundžiai. Su daugeliu žaidėjų esame pažįstami nuo Vilniaus „Sakalų“ laikų. Tai šaunus, darnus kolektyvas. Žaisdamas jaučiu didžiulį malonumą.

Esu nustebintas tikrai neblogos lygos organizacijos ir labai aukšto teisėjavimo lygio. Jis prilygtų net kai kurioms profesionalioms krepšinio lygoms, kuriose teko žaisti per savo karjerą.

Be to, komandų konkurencija čia labai didelė. Sunkiai sekasi žaisti su visomis studentų komandomis, nes joms atstovauja jauni, ambicingi ir atletiški žaidėjai.

– Kaip nors papildomai ruošiatės?

– Nusisamdžiau fizinio rengimo trenerį, kad susigrąžinčiau buvusią sportinę formą ir galėčiau normaliai sportuoti. Teko papildomai padirbėti.

– Esate pirmas lygoje pagal rezultatyvius perdavimus, antras – pagal rezultatyvumą ir naudingumą. Tai vis dėlto pernelyg didelės konkurencijos nesulaukėte?

– Statistika manęs visiškai nedomina. Man svarbiausia, kad su šiuo darniu kolektyvu laimėtume Sostinės krepšinio lygą.

Daug kas kalba, kad „Oro navigacija“ yra favoritė. Taip, gal pagal pergalių skaičių per sezoną pateisinome lūkesčius, bet visiškai nesutinku su mums klijuojama favoritų etikete.

Visos pirmos aštuonios komandos yra apylygės, o keliose rungtynėse mus gelbėjo patirtis.

– R.Matulį ar R.Skaisgirį aikštėje nuo senų laikų galite suprasti iš pusės žodžio?

– Be abejo. Tie įgūdžiai niekur nedingsta. Kai kurie dalykai tiesiog suveikia iš įpročio.

Kartais fiziniai duomenys jau nelabai leidžia kai kurių dalykų, bet patirtis mums suteikia nedidelę persvarą prieš jaunesnius varžovus. Tuo puikiai naudojasi R.Skaisgirys.

– Ar jautėte, kad jaunesni varžovai prieš jus žaidžia su papildoma energija?

– Jaunimas šiais laikais yra ambicingas. Jaučiame, kad jie bando aktyviau gintis, bet darbas su fizinio rengimo treneriu išėjo į naudą, ir varžovų spaudimo beveik nejaučiu.

Tiesa, didžiausia mūsų komandos problema, kad nesitreniruojame. Nėra to kamuolio pojūčio, trūksta taiklumo. Kai kurios komandos treniruojasi 2–3 kartus per savaitę, o mes sulekiame iš darbų ir einame žaisti.

– Ar kitą sezoną visi kartu liksite „Oro navigacijoje“?

– Turime ambicijų ir kitais metais išlaikyti komandos branduolį, bet pirma reikia laimėti čempionatą. Komandoje tvyro labai gera atmosfera, visas kolektyvas tikrai draugiškas.

Mūsų rungtynėse būna daug linksmų akimirkų. Ir kodėl gi mums tuo toliau nesimėgauti?

– Finale laukia VU komanda, kurioje yra trys NKL vicečempionai bei vienas geriausių NKL aukštaūgių Karolis Brusokas. Bus nelengva?

– VU komanda labai pajėgi, todėl nestebina, kad yra finale.

Tačiau mūsų laukia finalas – vienas mačas. Tą dieną viskas gali pasisukti į vieną arba į kitą pusę. Visų galimybės vienodos. Bus labai sunku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.