EUROLYGA 2023

700 tūkst. litų nesumokėjęs „Žalgiris“ nuliūdino M.Rakovičių

Grėsmingos išvaizdos 29 metų serbą Milovaną Rakovičių su Lietuva sieja Jungtinės lygos ketvirtfinalio serija su Vilniaus „Lietuvos rytu“, sezonas praleistas Kauno „Žalgiryje“ ir 700 tūkstančių litų, kuriuos kauniečiai liko skolingi po 2011-2012 metų sezono.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

May 18, 2014, 1:41 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:44 PM

Tačiau į Lietuvą M.Rakovičius negrįžo jausdamas pykčio. Anaiptol, jam patiko Kaunas, „Žalgirio“ aistruoliai ir žaliai-balta komanda, su kuria jis laimėjo LKL, BBL ir LKF taurę. 

Tačiau „Žalgirio“ vadovų elgesio M.Rakovičius nesupranta iki šiol. Ir tai jį liūdina.

Su „Lietuvos rytu“ besigrumiančio Liubercų „Triumf“ klubo legionierius neatgavo viso iš žalgiriečių žadėto atlyginimo ir privalėjo kreiptis į teismą. Prieš 2013-ųjų Kalėdas jis prisiteisė 207 tūkstančius eurų – per 700 tūkst. litų.

„Bandžiau skambinti „Žalgiriui“, siunčiau elektroninius laiškus, bet niekas neatsiliepė. Todėl teko priimti tokį sprendimą (kreiptis į teismą. – Red.)“, – portalui lrytas.lt pasakojo M.Rakovičius.

208 cm ūgio vidurio puolėjas patikino, kad situaciją buvo galima išspręsti kur kas paprasčiau. Tačiau „Žalgirio“ abejingumas nepaliko jam kitos išeities.

„Jei jie man būtų atsakę, būčiau pasielgęs kitaip. Bet nesulaukiau jokio atsakymo“, – tvirtino vidutiniškai 7,1 taško ir 2,6 atkovoto kamuolio Eurolygoje rinkdavęs M.Rakovičius.

Po sezono „Žalgiryje“ į Bilbao klubą persikėlęs serbas net ir po FIBA arbitražo sprendimo taip ir nesulaukė iš Kauno nei skambučio, nei uždirbtų pinigų.

Bet M.Rakovičiaus prisiminimų apie Lietuvą tai neapkartino: „Dar palaikau ryšį su kai kuriais „Žalgirio“ žaidėjais. Buvome susitikę su jais per treniruočių stovyklą. Smagu grįžti į Lietuvą.“

M.Rakovičius sekė, kaip klostėsi LKL čempionato pusfinalis. „Centras“ netgi liko šiek tiek nustebęs, kad į finalą pateko ne „Lietuvos rytas“, o „Žalgiris“.

„Maniau, kad laimės „Lietuvos rytas“, nes vilniečiai žaidė namuose ir turi gerą komandą“, – portalui lrytas.lt sakė M.Rakovičius.

Po skaudaus pralaimėjimo „Lietuvos rytas“ natūraliai krito į psichologinę duobę, bet pirmajame ketvirtfinalio mače pasiekti pergalės „Triumf“ kubui tai vis tiek nepadėjo – lietuviai rusus nugalėjo 80:69.

„Tikėjomės, kad jie bus pavargę. Bet „Lietuvos rytas“ vis tiek turi užtektinai patirties, kad įveiktų tokias problemas. O mūsų komanda nėra tokia patyrusi kaip „Lietuvos rytas“. Atidavėme visas jėgas, tačiau nebuvome tokie, kokie turėjome ir pralaimėjome. Jei žaisime geriau, galime laimėti“, – vylėsi M.Rakovičius.

Koks jausmas vėl žaisti prieš „Lietuvos rytą“, kuris prieš dvejus metus buvo didžiausias „Žalgirio“ ir tuomet M.Rakovičiaus priešas?

„Nebejaučiu tos priešpriešos, – patikino M.Rakovičius. – Anaiptol, smagu vėl žaisti „Siemens“ arenoje. Man visuomet čia patikdavo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.