EUROLYGA 2023

Krokuvos gyventojai atsisakė žiemos žaidynių

Lenkijai savo pirmosios olimpiados dar laukti ilgokai. Viltys, kad surengs vieną didžiausių sporto švenčių pasaulyje sudužo savaitgalį, kai per referendumą Krokuvos gyventojai tarė „ne“. Pirmadienį Krokuvos meras Jacekas Majchrowskis paskelbė, kad miestas atsiims savo kandidatūrą organizuoti 2022 metų žiemos žaidynes.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 26, 2014, 2:16 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:34 PM

Savaitgalį šiuo klausimu vyko referendumas ir prieš pasisakė beveik 70 balsavusiųjų. Referendume dalyvavo beveik 36 procentai Krokuvos gyventojų.

„Dabar turime sutvarkyti dokumentus ir užbaigti projektą“, - sakė J.Majchrowskis.

Lenkai jau rado ir atpirkimo ožį. Esą viena iš nenusisekusio balsavimo priežasčių – lietuvių kilmės sportininkė Jagna Marczulajtis-Walczak.

„Kai pradėjome savo darbus, sulaukėme palaikymo. Deja, bet buvusi Krokuvos olimpiados komiteto vadovybė, kuriai vadovavo J.Marczulajtis-Walczak prarado tą pasitikėjimą. Buvo padaryta žala ir mums neužteko visko pataisyti“, - socialiniame tinkle „Facebook“ poziciją išreiškė J.Majchrowskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu