EUROLYGA 2023

Rusų pažadai „Nevėžiui“ kainavo penkių mėnesių skolų šleifą

Pažadai taip ir liko pažadais. Pinigų iš Maskvos ilgai laukęs, bet nesulaukęs Kėdainių „Nevėžis“ vasarą skirs ne naujų žaidėjų paieškoms, o pastangoms grąžinti dideles skolas.

Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

May 30, 2014, 11:15 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 9:10 AM

„Nevėžio“ krepšininkams vasaros atostogos prasideda neramiai, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Veržliu žaidimu naujoje arenoje praėjusį rudenį startavęs klubas turėjo didelių užmojų, tačiau sezoną baigė su didelėmis skolomis.

Dauguma žaidėjų atlyginimo negavo net pusę sezono – jiems nesumokėta už penkis mėnesius.

„Mes vis dar laukiame žinių iš klubo. Žadama, kad naujienų bus. Tik nežinome – gerų ar prastų, – sakė „Nevėžio“ gynėjas Vidas Ginevičius. – Kaip ir visą sezoną, gyvename laukimu.

Nerimo tikrai užtenka. Nežinome, kaip bus, nes visą sezoną girdėjome pažadus.“

Negavo pinigų iš Maskvos

Kai praėjusią vasarą Kėdainiuose duris atvėrė nauja 2,5 tūkst. vietų arena, kuriai statyti 17,5 mln. litų skyrė bendrovė „Lifosa“, miesto krepšinio klubo ateitis atrodė šviesi kaip niekada.

Viena po kito buvo pasirašytos sutartys su pajėgiais žaidėjais, o LKL čempionato pradžioje Gintaro Leonavičiaus treniruojama komanda net laikėsi lyderio pozicijoje.

Tačiau jau tada komanda žaidė negaudama atlyginimo.

Nenuostabu, kad lapkritį dalis žaidėjų paskelbė streiką, o netrukus su klubu atsisveikino svarbiausi žaidėjai – Vilmantas Dilys, Tyrone’as Brazeltonas, Arvydas Šikšnius, Simas Buterlevičius.

Piniginė buvo tuščia, nes klubo direktorius Karolis Kalvaitis tikėjosi, jog didžiąją biudžeto dalį sudarys „Lifosos“ pagrindinės akcininkės „EuroChem“ parama.

Rusijos mineralinių trąšų gamintojų atstovai žadėjo skirti paramą kelerius metus – „Lietuvos ryto“ žiniomis, po milijoną dolerių kasmet.

Tačiau tai buvo tik žodinis susitarimas, kurio „EuroChem“ nesilaikė, nors Kėdainių komanda visą sezoną žaidė su marškinėliais, reklamuojančiais Rusijos bendrovę.

„Nemanau, kad šiomis aplinkybėmis raštiška sutartis būtų ką nors pakeitusi, – sakė „Nevėžio“ direktorius K.Kalvaitis. – Mums nepavyko numatyti tam tikrų dalykų.

Planuodami praėjusio sezono biudžetą buvome įtraukę ir Maskvos pinigus.

Tai buvo mūsų klaida.“

Iškovojęs 12 pergalių ir patyręs 22 pralaimėjimus „Nevėžis“ baigė LKL pirmenybes aštuntojoje vietoje, paskutines reguliariojo čempionato rungtynes žaidė vos šeši krepšininkai. Ketvirtfinalyje Kėdainių ekipa nusileido Vilniaus „Lietuvos rytui“.

Rengia atsarginį planą

Nors lūkesčiai neišsipildė, K.Kalvaitis vis dar tikisi sulaukti finansinės injekcijos iš Rusijos, bet kartu rengia atsarginius planus.

„Mes bendraujame su „EuroChem“ atstovais. Jie nėra pasakę „ne“, bet šiuo metu mes telkiamės į kitus projektus, per kuriuos galėtume tikėtis pinigų greičiau.

Žinoma, sumos nebus tokios didelės, bet per vasarą turime išlipti iš duobės, jeigu norime dalyvauti LKL čempionate.

Šimtu procentų negalime nieko garantuoti, bet turime parengę planus B, C ir D.“

Žaidėjų dairysis vėliau

K.Kalvaitis neįvardino, kokio dydžio skola slegia klubą.

„Tai solidi suma, bet nėra neįveikiama, – teigė „Nevėžio“ vadovas. – Panikos nėra, klubo valdyba dirba ir mes tikrai nekeliame baltos vėliavos.

Tikimės per vasarą panaikinti skolas ir startuoti kitą sezoną.“

Kol klubas ieško naujų rėmėjų, naujos sudėties subūrimo darbai yra atidėti.

„Pirmiausia norime atsiskaityti su klubo darbuotojais, krepšininkais, treneriais bei paslaugų teikėjais, tik tada kalbėsimės su žaidėjais dėl kito sezono.

Dar neturiu kito sezono sudėties gairių.

Pirmiausia turime padaryti tai, ko nepavyko padaryti praėjusį sezoną“, – sakė K.Kalvaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.