EUROLYGA 2023

Dainių Adomaitį erzina lietuvių nesusikalbėjimas gynyboje

„Man pikta, kad lietuviai gynyboje nesusikalba tarpusavyje“, - teigė Vilniaus „Lietuvos ryto“ treneris Dainius Adomaitis. Treneris po sekmadienio pralaimėjimo 69:80 Jungtinės lygos pusfinalio serijoje pabrėžė, kad ekipa tokią kainą sumokėjo už nedrausmingumą.

Žaidėjų nesusikalbėjimas tarpusavyje D.Adomaitį vedė iš kantrybės.<br>D.Umbraso nuotr.
Žaidėjų nesusikalbėjimas tarpusavyje D.Adomaitį vedė iš kantrybės.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Suslavičius

Jun 1, 2014, 5:10 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:26 AM

„Jeigu lietuviai žaidžia gynyboje ir nesugeba susitarti, kas ką keis, tai treneris turi išeiti į aikštę? Man pikta, kad lietuviai tarpusavyje nesusikalba“, - kalbėjo treneris, antrą kartą serijoje pralaimėjęs Žemutinio Naugardo „Nižnij Novgorod“ komandai.

Prarado progą

Jis mano, kad rungtynių eigą „Lietuvos rytas“ galėjo pasukti kita linkme dar pirmojoje rungtynių pusėje.

„Pirmojoje pusėje žaidėme gerai ir turėjome šansą atitrūkti bei perimti kontrolę. Pirmavome keliais taškais, bet puolime priėmėme blogų sprendimų, tada atsirado spragų gynyboje. Mūsų drausmės stoka leido iniciatyvą perimti varžovams“, - sakė D.Adomaitis.

Jo auklėtiniai šiose rungtynėse pataikė tik 17-a dvitaškių iš 43-ių (40 proc.), kai varžovai pataikė pusę tokių metimų.

„Sunku pasakyti, kodėl prastai juos mėtėme. Reikia žiūrėti į situacijas. Bet geresnių negali jų norėti – metimai buvo laisvi ir iš po krepšio. Sunku pasakyti, kodėl nepataikome. Turime trumpesnį suolelį ir gal turi įtakos tai, kad kai kuriems žaidėjams tenka didesnis krūvis“, - svarstė D.Adomaitis.

Tritaškių grėsmė

Jo ekipą „Nižnij Novgorod“ tradiciškai skriaudė tritaškiais. Svečiai pelnė 30 taškų nuo tritaškių linijos, tolimus metimus pataikę itin svarbiais momentais.

„Sunku sustabdyti, nes tai „Nižnij Novgorod“ žaidimo dalis. Jie ir Europos taurėje taip žaidė. Tai tokio stiliaus ekipa. Dažniausiai aikštėje būna penki žaidėjai, kurie gali pataikyti tritaškius. Net „centrai“ gali mesti, jie žaidžia prie tritaškių, - sakė D.Adomaitis. - Bet jie pataikė ir po mūsų klaidų gynyboje. Aišku mes rizikuojame, bet buvo per lėta rotacija, pasikeitimas. Jie išnaudojo mūsų klaidas gynyboje.“

„Lietuvos rytas“ Jungtinės lygis pusfinalio serijoje iki trijų pergalių atsilieka 1:2. Kitos rungtynės – jau pirmadienį, Vilniuje.

Galbūt vilniečiai sulauks pastiprinimo – Renaldo Seibučio?

„Klausimas – medikams. Šeštadienį jis prisidėjo prie komandos, treniruotėje pajudėjo, bet jokio kontaktinio krepšinio nebuvo“, - sakė treneris.

Žaidėjų nespaudžia

„Nižnij Novgorod“ treneris Zoranas Lukičius sakė, kad jo komandai pavyko išnaudoti pastebėtus varžovų trūkumus.

„Antrojoje pusėje valdėme žaidimą. Buvome pranašesni ir psichologiškai, ir fiziškai. Mačiau, kad „Lietuvos ryto“ žaidėjai buvo pavargę, turėjo problemų su fizine forma“, - kalbėjo strategas.

Jeigu Rusijos klubas pirmadienį laimėtų, gautų galimybę varžytis Eurolygos atrankos turnyre.

„Mes dabar nespaudžiame savo komandos. Turime būti pasirengę psichologiškai, reikia laimėti. Bet žinome, kad galime kovoti dėl vietos Eurolygoje. Tada reikėtų patobulintį ir visą klubą, tačiau dėl to krepšininkų nespaudžiame“, - sakė Z.Lukičius.

Jis neslėpė, kad jo komanda taip pat turi problemų, nes sezonas juda į pabaigą, tačiau treneris gyrė krepšininkus.

„Vienas pagrindinių mūsų minusų – neturime tokių patyrusių žaidėjų, kaip kad Darius Songaila, - sakė Z.Lukičius. - Tačiau mes žaidžiame tvirtai. Palyginus su sezono pradžia, vyrukai neįtikėtinai daug patobulėjo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.