EUROLYGA 2023

D.Adomaitis: „Reno mus užkrėtė energija, bet jėgų indas išseko“

„Mes – kaip indas. Ir jame likę labai mažai“, – lemtingą pralaimėjimą 78:84 Jungtinės lygos pusfinalio serijoje „Nižnij Novgorod“ komandai apibendrino Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubo treneris Dainius Adomaitis. Būtent fizinių jėgų stygius ir maža rotacija, anot specialisto, buvo pagrindinė vilniečių nesėkmės serijoje priežastis.

Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas

Jun 2, 2014, 10:24 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:19 AM

„Dabar „Nižnij Novgorod“ – geresnė ir fiziškai stipresnė komanda. Būtent tų jėgų mums ir pritrūko. Fiziškai neatlaikėme šios serijos“, – spaudos konferencijoje po nesėkmės pasakojo D.Adomaitis.

D.Adomaitis bandė įpūsti šviežių jėgų į aikštę antrojo kėlinio pabaigoje įleisdamas tik ką po akies traumos atsigavusį Renaldą Seibutį, kuris turėjo žaisti su apsauginiais akiniais. Tačiau nepadėjo net ir begalinės kovingojo žaidėjo pastangos.

„Renaldas mums davė tos energijos, kurios taip trūko. Jis kitus ja tiesiog užkrėtė“, – auklėtinį gyrė „Lietuvos ryto“ vairininkas.

Lemtingu metu „Lietuvos rytą“ žudė tolimi „Nižnij Novgorod“ metimai, kurie taip skaudžiai vilniečiams kirto visos serijos metu. Po T.Rochestie šūvio likus pusei minutės, rusai išsiveržė į priekį 79:76 ir nebeužleido pozicijų.

„Jie visą sezoną taip žaidžia, – apie rusų toliašaudę artileriją kalbėjo D.Adomaitis. – Labai sunku žaisti su šia komanda, nes vieną dieną gali pataikyti vienas, kitą – kitas.“

„Šiai dienai mums su jais žaisti labai sudėtinga. Ypač, kai rotacijoje neturėjome R.Seibučio. Nesuspėjome. D.Songaila – visiškai išsekęs. Bandėme jį išnaudoti tam tikrose situacijose. Žmogus padarė viską, ką galėjo“, – pridūrė D.Adomaitis.

„Lietuvos rytas“ prieš sezoną kėlė tikslą patekti į Jungtinės lygos pusfinalį. Tačiau kai finalas ir bilietas į Eurolygos atranką buvo taip arti, komandai bus nelengva pakelti dar vieną nesėkmę.

Vis dėlto tai reikės padaryti kuo greičiau, nes LKL mažajame finale laukia kovų ištroškę Prienų „TonyBet“.

„Net nėra kalbos, ar mums pavyks rasti motyvacijos – visi esame profesionalai ir žinome, kokiame klube žaidžiame. Vienintelis tikslas – sezoną baigti pergale“, – tvirtino D.Adomaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.