EUROLYGA 2023

S. Jasaitis su M. Kalniečiu kalbėjo apie žvejybą, o ne NBA

Simas Jasaitis praėjusią vasarą nevyko į Lietuvos rinktinės stovyklą ir praleido Europos čempionatą, o šiemet vienas pirmųjų apsivilko nacionalinės komandos aprangą.

Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

2014-06-05 16:32, atnaujinta 2018-02-13 03:45

Žaliais marškinėliais su užrašu „Lietuva" 32 metų 202 cm ūgio krepšininkas pasipuošė iki rinktinės stovyklos likus lygiai mėnesiui - ketvirtadienį jis kartu su Renaldu Seibučiu pristatė 2014 metų Lietuvos komandos aprangą.

„Puiki apranga, viskas tinka patinka - ir marškinėliai, ir šortai, ir bateliai. Praėjusiais metais rinktinės aprangą mačiau tik per televizorių", - šypsojosi rinktinės senbuvis.

Pastaruosius du sezonus Krasnodaro „Lokomotiv" komandai atstovavęs vilnietis dar kurį laiką atostogaus, o vėliau jo laukia svarbūs karjeros laikotarpis - vasara su Lietuvos rinktinę ir naujas kontraktas, kuris kol kas nežinia kur pasuks krepšininko kelią.

- Kaip apibūdintumėte savo sezoną? - žurnalistai paklausė S.Jasaičio.

- Per sezoną buvo ir geresnių, ir blogesnių rungtynių. Nemanau, kad komandos rezultatai blogi. Trūko tik vienos pergalės, kad Eurolygoje patektume į aštuntfinalį, Rusijos taurės turnyre likome antri.

Galbūt tik Jungtinėje lygoje nelabai pasisekė - nors niekas negalvojo, kad jau ketvirtfinalyje susitiksim su CSKA, bet kai pirmavome 2:0, buvo daug galvojančių, kad iš dviejų rungtynių namie vienas tikras laimėsime („Lokomotiv" pralaimėjo seriją 2:3 - red.). Tai ir lėmė, kad ne visi buvo patenkinti sezono rezultatais.

- Pačiam dėl legionieriaus limito neteko daug rungtyniauti.

- Aišku, norisi daugiau rungtyniauti. Bet treneris taip nusprendė.

- Jūsų kontraktas su Krasnodaro „Lokomotiv" baigiasi šią vasarą. Ką galvojate apie ateitį?

- Kol kas su vadovais nieko nešnekėjome - jie ir patys sakė, kad kai bus naujas treneris (treneris Jevgenijus Pašutinas klube daugiau nedirbs - red.), tada dairysis naujų žaidėjų.

- J.Kazlausko treniruojamoje komandoje norėtumėte žaisti?

- Kodėl ne? Jeigu sąlygos tiktų, būtų gerai. Smagu dirbti su treneriu iš Lietuvos.

- Ar pačiam norėtųsi vėl žaisti Lietuvoje?

- Viskas priklauso nuo sąlygų.

- Kuriai komandai norėtumėte atstovauti?

- Visi dabar šneka apie Klaipėdos „Neptūną". Tai gal ten? Gal ir Prienų „TonyBet", bet tik po „Neptūno" (juokiasi). O jeigu rimtai, dar nieko nežinau, daug kur vyksta čempionatai. Kol kas - jokių žinių.

- Jūsų komandos draugas M.Kalnietis sulaukė „Brooklyn Nets" kvietimo treniruotis NBA vasaros lygoje. Kaip manote, ar jis tiktų NBA?

- Manau, kad tiktų. Jis turi geras fizinių galimybes. Skaičiau, kad ir dabar neblogai pasirodė. Dabar su juo nekalbėjau, bet manau, jam neblogai sekasi.

- Ar pats Mantas nebuvo jums prasitaręs, kad bandys laimę NBA?

- Ne, aš ir pats iš spaudos sužinojau. Apie tai nekalbėjome. Priešingai, kalbėjome apie poilsį, žvejybą, o dabar - sportuoja (juokiasi).

- Bandymas patekti į NBA - ne per vėlai?

- Nemanau. Kažkada ir mane kvietė, buvo galimybė išvažiuoti vasarą. Bet mačiau, kad neturiu daug šansų, nevažiavau.

- Kuris klubas kvietė?

- Seniai jau buvo, neprisimenu (šypteli).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.