EUROLYGA 2023

Manto Kalniečio agentas nemato tikslo vykti į NBA vasaros lygą

Į „Brooklyn Nets“ ekipos stovyklą išvykęs Mantas Kalnietis sukėlė kalbų ir diskusijų audrą Lietuvoje. Ar 27 metų 195 cm ūgio įžaidėjui pavyks atverti NBA duris? Lietuvio agentas NBA lygoje Tadas Bulotas ragina neskubėti.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 6, 2014, 12:48 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:32 AM

„Bruklino komanda yra patenkinta jo pasirodymu. Mantui tai buvo gera patirtis. Žodžiu, abi pusės liko patenkintos“, - „Lietuvos ryto“ televizijai sakė M.Kalniečio agentas.

Sužibėjęs „Nets“ stovykloje, M.Kalnietis sulaukė kvietimo atstovauti Bruklino ekipai NBA vasaros lygoje. Tiesa, jo agentas nėra tikras, kad įžaidėjas ten vyks.

- Ar toks pasiūlymas Mantui ir jums buvo netikėtas?, - „Lietuvos ryto“ televizija paklausė T.Buloto.

- Mes ties šiuo klausimus dirbome jau du – tris mėnesius. Pats buvau tris mėnesius Los Andžele, derinome šį klausimą. Manto noras buvo pabandyti, mums buvo įdomu jam padėti. Man pačiam buvo įdomu, kaip jam seksis. Su „Lokomotiv“ klubo pagalba pavyko tai įgyvendinti.

- Ar „Nets“ buvo vienintelis klubas, norėjęs Mantą matyti treniruočių stovykloje?

- Šiuo metu taip, nes Bruklino komanda neturi šaukimo NBA naujokų biržoje, tad jie anksčiau pradeda veteranų stovyklą. Visi klubai dažniausiai tuos vadinamuosius veteranus stebi po naujokų biržos – birželio pabaigoje, liepos pradžioje. Tad šiuo metu „Nets“ buvo vienintelis variantas.

Domėjosi daug klubų: „Atlanta Hawks“, „Toronto Raptors“, „New York Knicks“, kuriems būtų įdomu jį pamatyti, bet jie negali daryti veteranų stovyklos, nes yra susikoncentravę naujokų biržai.

- Kokia situacija dėl Manto dalyvavimo NBA vasaros lygoje?

- Sakyčiau, sudėtinga. Jis turi kontraktą su „Lokomotiv“, kurį pasirašė su kitu agentu. Yra daug dalykų, kuriuos reikia derinti ir daug kas priklauso nuo klubo pozicijos, o ji yra gana aiški. Jie tikrai neprisiims atsakomybės traumos atveju, tai reikėtų padaryti Mantui.

Iš kitos pusės, mes, kaip jo atstovai, nematome didelės naudos iš dalyvavimo Vasaros lygoje. NBA atstovai gali atvykti į pasaulio čempionatą, kur jis žais su geriausiais žaidėjais. Ir žais ne 15 minučių, o 30 ir daugiau, nes yra kertinis Lietuvos rinktinės įžaidėjas. Tad didžiulio tikslo ten važiuoti nematome.

- Kaip manote, kokie M.Kalniečio šansai žaisti NBA?

- Manau, „Nets“ klubo nuomonė ir kvietimas parodo, kad šansai yra realūs. Manau, pagrindinis klausimas bus vertės nustatyme. Europoje Mantas yra vertingas žaidėjas. Klausimas ar NBA ekipa rizikuos jam mokėti neblogus pinigus, ne minimumą, nepabandžiusi jo NBA lygiu.

- Kaip Mantas pats žiūri į šią galimybę?

- Kadangi jis turi kontraktą, tai ši vasara yra labiau pabandymui, pasižiūrėti kokios tos galimybės. Džiugu, kad jam pavyko, kad ta NBA virtuvė juda ir jiems buvo įdomu pamatyti jį. Kelionė buvo sėkminga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.