EUROLYGA 2023

NBA finalas karštyje: „Spurs“ laimėjo, „Heat“ prarado L. Jamesą

Ilgai laukta NBA finalo serija prasidėjo. Bet ne taip, kaip svajojo LeBronas Jamesas ir visa „Miami Heat" komanda - jos lyderis lemiamas akimirkas dėl kojos skausmų turėjo sėdėti ant suolo, o „San Antonio Spurs" ketvirtajame kėlinyje įgijo pergalingą pranašumą.

L.Jamesas dėl kojos skausmų negalėjo baigti rungtynių.<br>AP nuotr.
L.Jamesas dėl kojos skausmų negalėjo baigti rungtynių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 6, 2014, 8:14 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:26 AM

Pirmosiose serijos rungtynėse namie žaidę „Spurs" 110:95 (26:20, 28:29, 20:29, 36:17) nugalėjo varžovus iš Majamio ir pirmauja 1:0.

30 laipsnių karštis, tvyrojęs arenoje dėl sugedusio kondicionieriaus, parodė, kad šioje serijoje karšta bus per kiekvieną dviejų stipriausių NBA lygos komandų, kovojusių ir praėjusio sezono finale, akistatą.

„Visi žaidėjai šiek tiek pavargo ir neteko nemažai skysčių. Manau, abi komandos džiaugsis, kad per kitas dienas iki antrųjų rungtynių viskas susitvarkys ir mes apmokėsime visas sąskaitas", - po mačo pusiau juokais, pusiau rimtai sakė „Spurs" treneris G.Popovichius, kalbėdamas apie sugedusį arenos kondicionierių.

O karšta buvo iki pat finišo - likus 9 mintumės iki mačo pabaigos svečiai turėjo septynių taškų pranašumą (86:79), tačiau vėliau atėjo šeimininkų eilė. Tritaškiais iššovė D.Greenas, padėjęs „Spurs" spurtuoti 16:3 ir įgyti pranašumą, kuris jau buvo neįveikiamas „Miami Heat" komandai. San Antonijaus komanda svarbiausiais momentais smogė varžovui tolimais metimais - jų per ketvirtąjį kėlinį šeimininkai pataikė net šešis.

Kai „Heat" turėjo vilties ir likus kiek mažiau nei trims minutėms, po M.Chalmerso tritaškio, sumažino skirtumą iki 4 taškų (95:99), savo žodį tarė T.Parkeris ir K.Leonardas - jie per likusį laiką kartus sudėjus pelnė 11 taškų ir nebepaliko vilčių varžovams, kurie taškų pelnyti nebesugebėjo.

Lemiamą persvarą šeimininkai įgijo būtent tada, kai L.Jamesas paprašė keitimo ir, kenčiantis kojos skausmus bei prižiūrimas medikų stebėjo, kaip jam ir jo komandai pergalė nyksta akyse.

Tiesa, Majamio ekipos žvaigždė dar bandė grįžti į aikštę ir iš karto pelnė dvitaškį, tačiau jau po akimirkos jis vėl paprašė keitimo - kojos skausmai buvo nepakeliami.

Paskutinių mačo akimirkų L.Jamesas stebėti nepanoro - po T.Parkerio tritaškio, kai „Spurs" likus 1 min. 14 sek. vėl įgijo dviženklį pranašumą (105:95), L.Jamesas patraukė į rūbinę.

Nugalėtojams T.Duncanas pelnė 21 tašką ir atkovojo 10 kamuolių, bet suklydo penkis kartus.

T.Parkeris (8 rez. perd.) surinko 19 taškų, nuo atsarginių suolo pakilęs M.Ginobili (11 rez. perd., 5 atk. kam., 3 per. kam.) 16, T.Splitteris 14, D.Greenas 13, K.Leonardas ir M.Belinelli po 9.

Majamio komandai, kuri yra pirmoji nuo 1984-87 "Boston Celtics" laikų, NBA finale rungtyniaujanti ketvirtą sezoną iš eilės, L.Jamesas per 33 minutes pelnė 25 taškus ir atkovojo 6 kamuolius. D.Wade'as pelnė 19 taškų, Ch.Boshas (9 atk. kam.) 18, R.Allenas (5 per. kam.) 16, R.Lewisas 10.

Antrosios serijos rungtynės sekmadienį vyks San Antonijuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.