EUROLYGA 2023

Pažaidęs nervais „Lietuvos rytas“ išsivežė pergalę iš Prienų

Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai iššvaistė 17 taškų persvarą, tačiau atlaikė nervingą mačo pabaigą ir antrosiose LKL mažojo finalo rungtynėse įveikė Prienų „TonyBet“ ekipą 80:78 (15:21, 29:11, 19:16, 17:30).

LKL mažojo finalo antrajame mače Prienų "TonyBet" žaidžia su Vilniaus "Lietuvos rytu".<br>M.Patašiaus nuotr.
LKL mažojo finalo antrajame mače Prienų "TonyBet" žaidžia su Vilniaus "Lietuvos rytu".<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-08 14:18, atnaujinta 2018-02-13 01:53

Net 29 taškus pelnęs Juanas Palaciosas pasistengė, kad serijoje iki trijų pergalių rezultatas tapo 2:0 Vilniaus klubo naudai.

Vilniaus krepšininkai turės galimybę pabaigti sezoną ir kovą dėl bronzos trečiadienį Vilniuje per trečiąsias rungtynes.

Jei prireiktų ketvirtojo mačo, jis būtų žaidžiamas Prienuose birželio 14 dieną, o jei reikėtų penktojo – serija vėl grįžtų į Vilnių birželio 17 dieną

.Pirmąsias rungtynes Vilniuje „Lietuvos rytas“ laimėjo 95:66. Antrasis mačas Prienuose buvo visiškai kitoks.

Priekinės linijos žaidėjų – J.Palacioso, Antano Kavaliausko ir Dariaus Songailos vedami vilniečiai trečiajame kėlinyje buvo sukaupę 17 taškų pranašumą.

Tačiau Virginijaus Šeškaus vyrai Prienuose baltos vėliavos nekėlė – Mindaugas Lukauskis, Martynas Linkevičius ir Vaidas Čepukaitis padarė viską, kad šeimininkai sumažintų skirtumą ir padovanotų savo žiūrovams įdomią pabaigą.

Kai likus žaisti 2,7 sek. M.Linkevičius pataikė tritaškį, „Lietuvos ryto“ persvara buvo minimali (79:78).

Martynas Gecevičius pataikė pirmą metimą, prametė antrą, o dėl kamuolio pakovojęs Darius Songaila sutrukdė Prienams pabandyti sukurti paskutinį metimą.

„Lietuvos rytui“ taškų pelnė: J.Palaciosas – 29 (12/16 dvitaškių, 8 atk. kam.), A.Kavaliauskas, O.Cookas, G.Orelikas – po 13, D.Songaila – 8, R.Seibutis – 2, S.Babrauskas ir M.Gecevičius – po 1.

Prienų „TonyBet“: M.Lukauskis – 17, V.Čepukaitis – 16, M.Linkevičius – 15, L.Kisielius 11, Ž.Janavičius – 8, A.Valeika 7, P.Ivanauskas – 4. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Startas. "TonyBet" rungtynes pradėjo tokiu penketu: Žygimantas Janavičius, Mindaugas Lukauskis, Laimonas Kisielius, Martynas Linkevičius ir Artūras Valeika. "Lietuvos ryto" starto penketas: Omaras Cookas. Martynas Gecevičius, Gediminas Orelikas, Darius Songaila ir Antanas Kavaliauskas.

1 min. M.Lukauskis nieko nelaukęs pelnė 4 taškus iš eilės ir Prienų komanda pirmauja 4:2.

4 min. "Lietuvos rytas" ieško po krepšiu A.Kavaliausko ir jį randa. Vidurio puolėjas pelnė pirmuosius Vilniaus komandos taškus išlygino rezultatą - 6:6.

7 min. Prienų klubas irgi bando žaisti per aukštaūgius ir po Vaido Čepukaičio dėjimo į krepšį šeimininkų persvara padidėjo: 15:9.

10 min. Šeimininkai nusiteikę tikrai rimčiau nei pirmosiose rungtynėse Vilniuje ir pataiko net akrobatinius metimus - kitaip M.Linkevičiaus dvitaškiu šuolyje apsisukus aplink save ir nepavadinsi. 21:15 Prienų naudai po pirmojo kėliniom per kurį "TonyBet" pataikė 9 dvitaškius iš 10.

12 min. "Lietuvos ryto" krepšininkai prametė jau aštuonis tritaškius. Nenuostabu, kad atsilieka 19:26.

14 min. Kol snaiperiai tyli, Vilniaus komandos aukštaūgiai siaučia Prienuose. Juanas Palaciosas jau pelnė 11 taškų, D.Songaila - 6 ir priartėjo iki Prienų klubo per vieną metimą - 27:29.

18 min. J.Palaciosas žaidžia tarsi jo gimtieji namai būtų ne Kolumbijoje, o Prienuose. Kolumbietis jau pelnė 17 taškų ir padėjo vilniečiams įsiveržti į priekį 35:31.

19 min. Vilniaus klubo priekinės linijos žaidėjai kartu pelnė 33 komandos taškus. Pastarųjų kelių minučių atkarpą svečiai laimėjo 10:0 ir nutolo 40:31.

20 min. A.Kavaliauskas po taiklaus metimo siunčia linkėjimus kažkam Prienų arenos tribūnose, o vilniečiai žengia ilsėtis po dviejų kėlinių pirmaudami 44:32.

25 min. Prienų komandos lyderiai A.Valeika ir M.Lukauskis atsisako pasiduoti. Daugiausia jų metimais šeimininkai neleidžia vilniečiams dar toliau pabėgti. Bet "Lietuvos rytas" vis tiek pirmauja 50:42.

27 min. Vilniaus krepšininkai šiandien puikiai dalinasi kamuoliu. Kai tritaškius pataikė O.Cookas ir G.Orelikas, atakos tapo dar universalesnės, o persvara didesnė - 59:46.

30 min. Ne taip dažnai šį sezoną, bet šįkart "Lietuvos ryto" krepšininkai tvirtai laimi ir kovą po krepšiais dėl kamuolių (28:20). Daugiausia kamuolių kol kas atkovojo J.Palaciosas - 7. 

Tai irgi prisideda, kad po trijų kėlinių svečių persvara būtų solidi - 63:48.

32 min. Ketvirtą kėlinį Prienų krepšininkai pradeda spurtu 6:0 ir skirtumas tapo vienženkliu. Bet "Lietuvos rytas" vėl prisiminė J.Palaciosą, kuris jau pelnė 25 taškus, pataikęs net 10 dvitaškių iš 13. Po kolumbiečio metimų svečiai priekyje 69:56.

36 min. Kitaip nei prieš kelias dienas Vilniuje, šįsyk Prienų žaidėjai jėgų turi daugiau ir, palaikomi savų žiūrovų, bando kilti į šturmą. Po M.Linkevičiaus tritaškio Prienai atsilieka tik 64:70.

37 min. Vilniečiams vėl patempia legionieriai. O.Cookas pataikė tritaškį, J.Palaciosas - dvitaškį ir svečiai atstato dviženklį pranašumą 75:65.

39 min. M.Gecevičiui juoda diena - jis prametė visus 7 metimus, o taškų sausrą patyrusį "Lietuvos rytą" šeimininkai toliau erzina. Likus žaisti minutę vilniečių persvara - 77:72.

40 min. J.Palacioso metimas blokuotas, o Paulius Ivanauskas pataikė vieną baudą, o po antro netaiklaus mėginimo kamuolį atkovojęs V.Čepukaitis sugrūdo jį į krepšį. Prienų arenos sirgaliai eina iš proto, nes jų komanda jau atsilieka tik 75:77 likus žaisti 46 sek.

Po dar vieno netaiklaus M.Gecevičiaus metimo, Prienų klubas įgija puikų šansą. Bet M.Linkevičius nepataikė mesdamas tritaškį iš krašto, o laiko liko tik 14 sek.

Likus 6 sek. G.Orelikas stojo prie baudų metimų linijos. Buvęs Prienų komandos žaidėjas šįkart gelbėja "Lietuvos rytą" - jis pataikė abi baudas, o "Lietuvos ryto" persvara tapo 79:75.

Po minutės pertraukėlės Prienų komanda surezgė žaibišką ataką ir M.Linkevičius šįsyk pataikė iš toli.

Prienų ekipa atsilieka 78:79, o likus žaisti 2,7 sek. prasižengė prieš M.Gecevičių. Šis pataikė pirmą baudą, prametė antrą, tačiau D.Songaila pakovojo dėl kamuolio ir likusios sekundės sudegė.

Nervingą pabaigą atlaikęs "Lietuvos rytas" laimėjo 80:78, o serijoje pirmauja 2:0.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.