EUROLYGA 2023

„Lokomotiv“ prezidentas: „J. Kazlauskas buvo rimtas kandidatas“

Galiojanti sutartis su Kinijos klubu sukliudė Jonui Kazlauskui šią vasarą tapti Krasnodaro „Lokomotiv“ ekipos treneriu.

Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis

Jun 10, 2014, 4:47 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:07 AM

Lietuvos rinktinės treneris buvo rimčiausias kandidatas perimti šios Rusijos komandos vairą, bet „Lokomotiv“ vadovai šią savaitę galiausiai apsisprendė pasirinkti kitą strategą.

Naujuoju Krasnodaro komandos treneriu netrukus oficialiai turėtų tapti Sergejus Bazarevičius, šį sezoną dar treniravęs Samaros „Krasnyje Krylja“ krepšininkus.

„Mes rimtai svarstėme Jono kandidatūrą. Bet šiandien praktiškai jau esame priėmę sprendimą, jog „Lokomotiv“ treneriu bus Bazarevičius“, – antradienį lrytas.lt telefonu teigė „Lokomotiv“ klubo prezidentas Andrejus Vediščevas.

Pastaruosius pusantrų metų Kinijoje dirbęs J.Kazlauskas iki šiol turi galiojančią sutartį su Guangdongo „Southern Tigers“ klubu. 59-erių treneris dar 2013-ųjų rugsėjį su kiniečiais pratęsė kontraktą dar dvejiems metams – iki 2015-ųjų vasaros.

Šį pavasarį grįžęs į Lietuvą J.Kazlauskas viešai prisipažino, jog „turi truputį pagalvoti, apmąstyti“, ar ir kitą sezoną vyks į Kiniją, nes po pralaimėjimo šios šalies pirmenybių pusfinalyje „liko kartėlio“. Bet būtent ši sutartis, pasak „Lokomotiv“ vadovų, galiausiai juos atbaidė pradėti rimtas derybas su Lietuvos rinktinės treneriu.

„Dar nuo pavasario Jonas buvo rimta kandidatūra. Bet jis turi galiojantį kontraktą. Išspręsti kai kuriuos teisinius niuansus mums būtų prireikę daug laiko, todėl mes nusprendėme, jog rinksimės Bazarevičių“, – lrytas.lt neslėpė A.Vediščevas.

Krasnodaro klubas kitą sezoną neliks be lietuvių. „Lokomotiv“ viceprezidentas sporto reikalams yra buvęs ilgametis Kauno „Žalgirio“ vadovas Ginas Rutkauskas, fizinio parengimo treneriu Rusijos komandoje toliau dirbs kitas buvęs žalgirietis Sigitas Kavaliauskas, o Lietuvos rinktinės įžaidėjas Mantas Kalnietis taip pat turi dar metus galiojančią sutartį su „Lokomotiv“.

- Rusijos agentūra „R-Sport“ dar praėjusią savaitę paskelbė, jog J.Kazlauskas yra pagrindinis kandidatas tapti „Lokomotiv“ treneriu. Ar tai – tiesa? – Krasnodaro klubo prezidento A.Vediščevo pirmiausiai pasiteiravo lrytas.lt.

- Taip, mes iš tiesų ilgai svarstėme Jono Kazlausko kandidatūrą. Bet šiandien praktiškai jau turime priėmę sprendimą, jog „Lokomotiv“ treneriu bus Sergejus Bazarevičius.

- Kas lėmė šį Jūsų sprendimą?

- Jonas buvo rimta kandidatūra, bet treneris nėra visiškai laisvas.

Jis turi galiojančią sutartį su Kinijos klubu. Išspręsti kai kuriuos teisinius niuansus klausimus būtų prireikę daug laiko. Galiausiai mes nusprendėme, jog rinksimės Bazarevičių.

- Ar kalbėjotės su pačiu J.Kazlausku apie darbą Krasnodare?

- Taip. Kai mes tik sužinojome apie tokią galimybę, kad jis galėtų tapti „Lokomotiv“ treneriu, svarstėme įvairius dalykus. Jis buvo tikrai rimta kandidatūra, bet mums reikėjo garantuoto varianto.

- Iki šiol dar neaišku, kur kitą sezoną: Eurolygos ar Europos taurės varžybose – žais „Lokomotiv“ krepšininkai. Ar J.Kazlauskas nekėlė sąlygos, jog komanda privalo dalyvauti Eurolygos turnyre?

- Mes iki rimtų ir detalių derybų dar nebuvome priėję.

Mes tik buvome gavę iš jo (J.Kazlausko – Red.) agento žinią, kad iš esmės įmanomas toks variantas. Kad jis (J.Kazlauskas) galėtų ir norėtų dirbti „Lokomotiv“ treneriu.

Kai gavome tokį pasiūlymą, apie tai ir galvojome.

- Dabartinis „Lokomotiv“ viceprezidentas Ginas Rutkauskas dirbo su J.Kazlausku Kaune dar tais laikais, kai „Žalgiris“ 1998-aisiais laimėjo R.Saportos taurę ir triumfavo 1999-ųjų Eurolygoje. Būtent Ginas pirmasis ir pasiūlė atkreipti dėmesį į savo tautietį?

- Kartu su Ginu dirbame viename klube. Kartu galvojome, kas galėtų sustiprinti mūsų komandą.

Aišku, jis siūlė Joną. Bet jį (Kazlauską) aš pats taip pat gerai pažįstu. Mačiau, kaip treneris dirbo ir Rusijoje, ir kitur. Man patinka, kaip žaidžia jo komandos.

Tai buvo bendras mūsų su Ginu sprendimas dar nuo pavasario pradžios, kai pradėjome galvoti, kas galėtų tapti pagrindiniu kandidatu, jeigu po sezono nuspręstume keisti trenerį.

- J.Kazlauskas dirbo elitiniuose Pirėjo „Olympiakos“, Maskvos CSKA klubuose. Galbūt jo kandidatūra galiausiai atkrito, nes jis buvo ne pagal Jūsų kišenę?

- Ne, tikrai taip nepasakyčiau. Jis, aišku, priklauso elitinei „Top“ trenerių grupei.

Bet mūsų pasirinkimą tikrai nulėmė ne pinigai.

- J.Kazlauskas šią vasarą ruoš Lietuvos rinktinę 2014-ųjų pasaulio pirmenybėms. Prieš keletą metų „Lokomotiv“ jau treniravo Kęstutis Kemzūra, kuris tuomet taip pat buvo Lietuvos rinktinės treneris. 2011-aisiais duodamas interviu „Lietuvos rytui“ neslėpėte, jog trenerio darbas rinktinėje sukuria klubui papildomų problemų. Dėl J.Kazlausko darbo rinktinėje dabar nekilo jokių abejonių? - Be abejo, tai buvo viena iš priežasčių, kuri taip pat turėjo įtakos galutiniam mūsų pasirinkimui. Trenerio darbas rinktinėje klubui tikrai būtų tik minusas.

Žinau, kad Jonas su Lietuvos krepšinio federacija turi ilgalaikę sutartį visam olimpiniam ciklui iki 2016 metų. Komanda kiekvieną vasarą gyventų be trenerio, todėl mes turėjome deramai įvertinti ir šią aplinkybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?