EUROLYGA 2023

Derekas Fisheris - naujasis „New York Knicks“ treneris

Philas Jacksonas į „New York Knicks“ klubą pakvietė pažįstamą veidą. Naujuoju „Knicks“ treneriu tapo Derekas Fisheris, tik ką baigęs krepšininko karjerą. 39 metų D.Fisheris daug metų praleido Ph.Jacksono treniruojamoje „Los Angeles Lakers“ komandoje. Su dabartiniu „Knicks“ prezidentu buvęs krepšininkas iškovojo penkis NBA čempionų titulus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 10, 2014, 9:31 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:38 AM

JAV žiniasklaida paneša, kad D.Fisheris su „Knicks“ pasirašė penkerių metų sutartį, kurios vertė – 25 milijonai JAV dolerių.

„Knicks“ klubas kol kas nepatvirtino šios žinios, bet paskelbė, kad antradienį surengs spaudos konferenciją, kur praneš svarbią žinią.

Šiemet su „Oklahoma City Thunder“ komanda iš atkrintamųjų varžybų pasitraukęs D.Fisheris nusprendė padėti tašką. Jis kurį laiką svarstė, ar priimti „Knicks“ siūlymą. Manoma, kad D.Fisherio santykiai su Ph.Jacksonu galėjo tapti lemiamu faktoriumi.

Puikiai žinomi NBA veikėjai ir po darbo kartu palaikė gerus santykius. Praėjusią savaitę jie kalbėjosi telefonu.

Neseniai D.Fisheris buvo užsiminęs, kad norėtų treniruoti NBA klubą.

„Aš jaučiu, kad mano gyvenimo tikslas, mano kalba būtų išreikšta lyderio vietoje arba pozicijoje, kurioje gali daryti įtaką kitiems. Trenerio darbas tau leidžia tai daryti“, - sakė D.Fisheris, kai „Thunder“ klubas baigė sezoną.

Ph.Jacksonas buvo pareiškęs, kad D.Fisherio gabumai aikštėje gali puikiai veikti ir trenerio poste. Jis D.Fisherį pavadino žmogumi, kuris tikrai yra kandidatų sąraše. Už tai NBA buvusį trenerį nubaidė 25 tūkst. JAV dolerių bauda.

Ph.Jacksonas NBA sužaidė 259 atkrintamojo etapo mačus ir laimėjo 161-ą kartą. Abu skaičiai – rekordai.

„Knicks“ sprendimas samdyti D.Fisherį reiškia, kad abu Los Andželo klubai turės trenerius, žaidusius įžaidėjo pozicijoje.

„Brooklyn Nets“ klubui toks sprendimas pasiteisino, kai komandai vadovauti buvo paskirtas Jasonas Kiddas. Jis per pirmuosius metus „Nets“ ekipą atvedė iki Rytų konferencijos pusfinalio.

Ph.Jacksonas tikisi, kad D.Fisheriui irgi pavyks gerai pasirodyti. Legendinis Ph.Jacksonas į „Knicks“ atėjo tam, kad padėtų ekipai pakilti iš duobės.

„Knicks“ per keturiolika metų iškovojo tik dešimt pergalių NBA atkrintamosiose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.