EUROLYGA 2023

M. Kalnietis treniruojasi su „Blazers“ krepšininkais

Praėjusią savaitę solidžiai pasirodęs „Brooklyn Nets“ klubo stovykloje, Mantas Kalnietis persikėlė į Portlando priemiestį Tuelatiną.

Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Jun 10, 2014, 1:12 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 12:19 AM

„Blazers“ treniruočių bazėje pirmadienį prasidėjo kelių dienų stovykla, kurioje treniruojasi keturi jauni 22-23 metų „Portland Trail Blazers“ žaidėjai: Willas Bartonas, Allenas Crabbe'as, Meyersas Leonardas ir CJ McCollumas.

Pratybose yra ir buvusių NBA žaidėjų, laisvų agentų. Tokių, kaip Bobby Brownas, kuris užpraėjusį sezoną žaisdamas Sienos „Montepaschi“ (Italija) klube tapo rezultatyviausiu Eurolygos žaidėju, o praėjusį sezoną rungtyniaudamas Kinijoje per vieną mačą pelnė 74 taškus.

Treniruojasi ir galbūt būsimi NBA žaidėjai. Tokie, kaip M.Kalnietis.

27 metų įžaidėjas turi dar sezoną galiojantį kontraktą su Krasnodaro „Lokomotiv“ (Rusija) klubu, kuriam atstovavo dvejus praėjusius metus.

Tačiau šiemet M.Kalnietis panoro iš arčiau pasirodyti NBA klubams ir iškart sulaukė jų dėmesio.

Lietuvos rinktinės krepšininko interesams NBA atstovaujantis agentas Tadas Bulotas sakė, kad M.Kalnietį savo stovyklose nori matyti ir „Dallas Mavericks“ bei „San Antonio Spurs“ klubai. Tačiau jų pratybos prasidės tik birželio pabaigoje, po NBA naujokų biržos.

„Mantas ten nevažiuos, kad nepraleistų savo žvejybinio sezono Lietuvoje“, – šyptelėjo T.Bulotas.

Šis NBA licenciją išsilaikęs krepšinio agentas yra viena priežasčių, kodėl NBA ir M.Kalnietis pagaliau ėmė artėti vienas prie kito.

„Mes jo paklausėme: kodėl gi ne? Ir jam tai buvo įdomu, – sakė T.Bulotas. – Nežinau, kodėl jis anksčiau nesidomėjo galimybe pabandyti jėgas NBA, nes Europoje jam atstovauja kiti agentai“.

„Blazers“ klube septynerius metus (1995-2001 ir 2002-2003 m.) yra rungtyniavęs Arvydas Sabonis.

Praėjusį sezoną Portlande žaidė trys europiečiai: prancūzas Nicolas Batumas, anglas Joelis Freelandas ir ispanas Victoras Claveras.

Kaip ir „Brooklyn Nets“, taip ir „Blazers“ komandai praverstų dar vienas geras įžaidėjas.

Damianas Lillardas yra pagrindinis „Blazers“ atakų organizatorius ir tokiu liks, bet praėjusį sezoną aikštėje jį keitęs veteranas Maurice'as Williamsas kontrakte yra įtraukęs sąlygą, jog turi teisę palikti klubą šią vasarą.

Tiesa, tai nereiškia, kad M.Kalnietis Portlendo ar Bruklino komandoje galėtų atsidurti jau šį rudenį.

Krasnodaro „Lokomotiv“ norėtų išpirkos už savo krepšininką. Tai pristabdo NBA klubus.

Kaip „Lietuvos rytui“ sakė Krasnodaro komandos viceprezidentas Ginas Rutkauskas, šiuo metu konkrečių pasiūlymų dėl M.Kalniečio nė vienas NBA klubas nėra pateikęs.

„Šiuo metu nevyksta jokių derybų, – tvirtino G.Rutkauskas. – Galbūt Manto nuvykimas ten yra labiau pabandymas, tai buvo įdomu ir jam, ir įdomu jiems. Kartu turbūt tai žingsnis į ateitį. Kitąmet jis bus laisvasis agentas ir jo nepančios jokie saitai. Su šiuo sezonu niekas nesibaigia.“

„Persikelti į NBA būtų realiau kitąmet nei šiemet“, – pripažino ir T.Bulotas.

Po mėnesio M.Kalniečio labai laukia Lietuvos rinktinė, kurios stovykla prasidės liepos 7-ąją.

Rugpjūčio 30 dieną prasidedančios pasaulio pirmenybės Ispanijoje bus septintasis įžaidėjo čempionatas su mūsų šalies nacionaline komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.