EUROLYGA 2023

Simas Jasaitis turi ieškoti naujų darbdavių

Lietuvos rinktinės krepšininkas Simas Jasaitis šią vasarą ne tik ruošis 2014 metų pasaulio pirmenybėms, bet ir turės ieškoti naujų darbdavių.

Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Janonis

2014-06-11 12:06, atnaujinta 2018-02-12 23:32

S.Jasaičio sutartis su Krasnodaro „Lokomotiv“ baigėsi po 2013-2014 m. sezono, o Rusijos klubo prezidentas Andrejus Vediščevas informavo lrytas.lt, jog 32 metų 201 cm ūgio krepšininkas neliks komandoje kitą sezoną.

„Dėkojame Simui, kuris mūsų klube praleido du sezonus. Jis buvo tikra mūsų komandos „dūšia“ ir lyderis drabužinėje. Kartu su juo laimėjome Europos taurę ir patekome į Eurolygą. Nuoširdžiai linkiu Simui viso ko geriausio tolesnėje karjeroje“, – lrytas.lt antradienį teigė A.Vediščevas.

„Lokomotiv“ prezidentas patvirtino, jog Mantas Kalnietis turi dar metus galiojančią sutartį su Krasnodaro klubu, o iškeliauti į NBA gali tik „radus bendrą sprendimą visiems kartu“.

M.Kalnietis šiuo metu JAV keliauja po NBA klubų vasaros stovyklas. Pagal galiojančias NBA taisykles, norėdamas išpirkti Lietuvos rinktinės įžaidėjo sutartį su Rusijos komanda bet kuris NBA klubas daugiausiai gali sumokėti 560 tūkst. dolerių išpirką.

„Savo laiku mes išpirkome Mantą iš „Žalgirio“. Dabar mes norėtume atgauti tuos pinigus, kuriuos tuomet sumokėjome. Ta suma buvo panaši, tik ne doleriais, o eurais, – lrytas.lt neslėpė A.Vediščevas. – Bet mes tikrai nenorėtume prarasti tokio žaidėjo.

Be abejo, puikiai suprantu jo norą išbandyti savo jėgas NBA. Galbūt tai vienintelė tokia galimybė jam karjeroje, bet jis mums taip pat reikalingas.

Tikriausiai tektų rasti bendrą sprendimą visiems kartu, jeigu NBA klubas tikrai pateiktų jam rimtą pasiūlymą.

Mes pasiruošę derėtis, bet sprendimą jį paleisti taip pat dar reikėtų gerai visiems apsvarstyti“.

Krasnodaro klubas kitą sezoną tikrai neliks be lietuvių.

„Lokomotiv“ viceprezidentas sporto reikalams yra buvęs ilgametis Kauno „Žalgirio“ vadovas Ginas Rutkauskas, o fizinio parengimo treneriu Rusijos komandoje toliau dirbs kitas buvęs žalgirietis Sigitas Kavaliauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.