EUROLYGA 2023

Belgrado „amžinąjį derbį“ nutraukė muštynės

„Tai blogiausia mūsų krepšinio akimirka“, – liūdną išvadą padarė legendinis serbų treneris Dušanas Ivkovičius. Jį ir visą šalies krepšinio visuomenę sukrėtė masinės muštynės, kilusios šeštadienį per pirmąsias Serbijos lygos finalo rungtynes tarp amžinų varžovų Belgrado „Partizan“ ir „Crvena Zvezda“ klubų.

„Partizan“ treneris Duško Vujosevičius.<br>Scanpix/AFP nuotr.
„Partizan“ treneris Duško Vujosevičius.<br>Scanpix/AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Jun 15, 2014, 7:26 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:20 PM

Didelės muštynės kilo 32-ąją rungtynių minutę „Crvena Zvezda“ pirmaujant 69:64. Pirmieji kumščius į darbą paleido „Partizan“ vidurio puolėjas Nikola Milutinovas ir „Crvena Zvezda“ gynėjas DeMarcusas Nelsonas, bet po kelių akimirkų santykius aiškinosi dauguma abiejų komandų žaidėjų.

Kai mušeikos buvo nuraminti ir teisėjai skyrė bausmes, žaisti liko tik šeši „Crvena Zvezda“ bei trys „Partizan“ krepšininkai. Du „Crvena Zvezda“ žaidėjai vėliau gavo penktąsias pražangas, tad mačas buvo baigiamas keturiese prieš tris.

Petrauka po muštynių truko daugiau nei valandą, kadangi apsaugininkai iš tribūnų turėjo išvyti pernelyg įsiaudrinusius „Partizan“ sirgalius.

Dar prieš tai aistras pakurstė „Partizan“ treneris Duško Vujoševičius. Trečiajame kėlinyje, „Partizan“ atsiliekant 53:61, treneris išvedė savo komandą iš aikštės protestuodamas prieš, jo manymu, tendencingus teisėjų sprendimus.

Vėl žaisti „Partizan“ sutiko tik po maždaug 10 minučių.

„Crvena Zvezda“ laimėjo skandalingąsias rungtynes 97:88.

„Tai neabejotinai blogiausia mūsų krepšinio akimirka. Vaizdas buvo apgailėtinas, nieko blogesnio negaliu įsivaizduoti. Reikia pabaigti šį finalą ir tada ieškoti sprendimų. Esame visos krepšinio Europos dėmesio centre, tačiau prarandame gerą vardą“, – kalbėjo D.Ivkovičius.

„Nėra ko komentuoti. To link ėjome nuo praėjusio amžiaus paskutiniojo dešimtmečio. Net nematau prošvasčių, kad kažkas galėtų pasikeisti, pats neturiu jokių pasiūlymų. Galbūt ką nors sugalvos žmonės iš krepšinio federacijos“, – šviesesnės ateities neįžvelgė serbų krepšinio legenda Draženas Dalipagičius.

„Tašmajdan“ sporto centro, kuriam priklauso „Pionir“ arena, direktorius Vladanas Sekuličius pranešė, kad arenai padaryta žalos už 0,5 mln. dinarų (15 tūkst. litų).

„Nepataisomai suniokota apie 200 kėdžių, padaryta kitų nuostolių. Už viską atlyginti privalės „Partizan“ klubas, kuris buvo šių rungtynių šeimininkas. Pirmadienį čia jau vyks antrosios finalo rungtynės, kurių šeimininkė bus „Crvena Zvezda“. Nežinau, ar spėsime viską sutvarkyti“, – sakė V.Sekuličius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.