EUROLYGA 2023

L. Jamesas ir „Heat“ stipruoliai dar nežino, ar liks klube

„Mes pamename, kas nutiko pernai“, - sakė pralaimėjimo finale kartėlio neužmirštantis Timas Duncanas. Tačiau „San Antonio Spurs“ veteranas jau turi kuo nuplauti kartėlį – jo komanda šįkart palaužė „Miami Heat“ krepšininkus. „Spurs“ penktąjį kartą tapo NBA čempionu. Penktąjį kartą juo tapo ir T.Duncanas, ir treneris Greggas Popovichius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 16, 2014, 9:13 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:08 PM

Pirmą kartą nuo 2012 metų birželio 21-osios „Heat“ klubas nebe NBA karalius.

„Tai didžiulis nusivylimas. Koks jausmas? Tuštuma“, - apmaudą liejo „Heat“ treneris Erikas Spoelstra. Jo auklėtiniai penktosiose finalo rungtynėse pralaimėjo 87:104 ir seriją baigė 1:4.

Kas toliau? Tokį klausimą užduoda „Heat“ komanda.

Ketverių metų „Heat“ žygis su LeBronu Jamesu, Dwyane'u Wade'u ir Chrisu Boshu kartu buvo itin sėkmingas. Klubas pasiekė geriausią pergalių seriją lygoje – 283, keturiskart iš eilės žaidė NBA finale ir lygos metraštyje prisijungė prie „Boston Celtics“ ir „Los Angeles Lakers“ klubų. Negalima pamiršti ir dviejų iš eilės NBA čempionų žiedų laimėjimų.

Šį sezoną „Heat“ laimėjo 71 proc. savo rungtynių. Ar galima geriau? Taip. Ir tai įrodė naujieji NBA čempionai - „Spurs“ laimėjo 73 proc. mačų.

„Jie finalo serijoje žaidė nepakartojimą krepšinį, ypač paskutinėse trijose rungtynėse. Tai buvo geresnė komanda. Kitaip ir nepasakysi“, - kalbėjo E.Spoelstra.

Tiek jo, tiek G.Popovichiaus laukia permainos. „Spurs“ vėl teks sukti galvą, ar ne per senas ekipos Didysis trejetas – T.Duncanas, Manu Ginobilis ir Tony Parkeris. „Heat“ trijulės – L.Jameso, Dwyane'o Wade'o ir Chriso Bosho – taip pat gali nelikti, jeigu žaidėjai nuspręs nepratęsti sutarčių.

„Mes mažiausiai galvojome apie tai, kas nutiks vasarą. Dabar dar sunku pasakyti. Šiuo metu visus veikia emocijos. Kiekvienas su jomis tvarkosi, kaip gali. Mano tikslas išlikti pozityviu, būti viršūnėje ir žaisti dar geriau. Norių kitąmet sužaisti geriau“, - sakė L.Jamesas.

„Heat“ žvaigždė teigė, kad dar nėra pasirengęs kalbėti apie ateitį klube.

„Kai reikės, tuomet ir tvarkysime reikalus. Susėsime ir susitarsime. Aš myliu Majamį. Mano šeima jį dievina. Bet savaime aišku, kad dabar apie tai negalvoju. Jūs (žurnalistai – red.) esate čia tam, kad gautumėte atsakymą, bet aš jums jo nepateiksiu“, - sakė L.Jamesas.

Jis pripažino, kad Didysis „Heat“ trejetas nesididžiuoja savo žaidimu finalo serijoje.

„Per ketverius metus patekome į keturis finalus. Pralaimėjome dukart. Bet 50 proc. - nėra blogas skaičius. Žinoma, nori laimėti viską. Bet toks krepšinis – turi grįžti ir sužaisti geriau – ir kaip komanda, ir kaip žaidėjas“, - sakė L.Jamesas. Jis sutartyje turi galimybę savo sutartį nutraukti iki liepos pirmosios.

Apie ateitį iškart kalbėti nenorėjo ir D.Wade'as.

„Dar apie tai negalvojau. Nesu nusivylęs nė vienu iš savo komandos draugų. Tik norėčiau, kad būtume sužaidę geriau, bet, savaime aišku, kad pralaimėjome geresnei komandai“, - sakė jis.

D.Wade'as ir Ch.Boshas taip pat turi galimybę nutraukti sutartis su „Heat“.

„Dar nesu pasirengęs pasakyti, - teigė Ch.Boshas. - Rytoj aš žaisiu su savo vaikais, šiek tiek atsitrauksiu nuo visko. Iki to sprendimo dar daug laiko. Visi nori sužinoti dabar, bet aš šiuo metu net nežinau, ką pusryčiausiu“, - juokėsi jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.