EUROLYGA 2023

Jono Valančiūno patarimas talentams - paprastas ir aiškus

Treneris Jonas Valančiūnas – rimtas, susikaupęs, kartais suraukęs antakius, kartais – draugiškai besišypsantis ir patariantis. Toks „Toronto Raptors“ ir Lietuvos rinktinės aukštaūgis buvo savo vardo stovykloje.

Daugiau nuotraukų (1)

Lina Motužytė

Jun 17, 2014, 3:14 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:43 PM

Trijų dienų nemokamoje stovykloje 22 metų 213 cm ūgio vidurio puolėjas su jaunaisiais krepšininkais dalijosi patarimais, pamokymais ir uždavė namų darbų. Paaugliai godžiai klausėsi vieno geriausių Lietuvos krepšininkų patarimų.

„Dirba vyrai, stropiai mokosi. Žinoma, per tris dienas daug ko neišmoksi, bet patobulino pagrindus, sužinojo tai, ko nemokėjo.

Nuo jų priklauso ar jie norės tuos judesius kartoti, bet kartojimas priveda prie automatiškumo.

Manau, yra svarbu mokytis teisingų dalykų, kad neteisingi neįaugtų į kraują. Tokio amžiaus labai svarbu viską išmokti daryti teisingai ir nesustoti mokytis“, - lrytas.lt sakė J.Valančiūnas.

Į stovyklą pateko 40 jaunuolių, gimusių 1998-1999 metais. Su jaunaisiais krepšininkais dirbo ir kiti Vilniaus krepšinio mokyklos treneriai - Šarūnas Sakalauskas, Darius Maskoliūnas, Gintautas Regina.

„D.Maskoliūnas šį rytą dirbo su įžaidėjais ir gynėjais. Mes su treneriu Š.Sakalausku dirbome su puolėjais, jų judesiais, atsidengimu po krepšiu.

Tokių metų daroma dar labai daug klaidų. Mes stengiamės, kad jų būtų mažiau, kad jie išmoktų ne pilnu greičiu viską daryti, bet teisingai. Kad judesiai būtų teisingi“, - kalbėjo J.Valančiūnas.

Pasibaigus stovyklai krepšininkas pažadėjo pasikalbėti su stovyklos dalyviais, atsakyti į jų klausimus ir patarti.

„Dabar yra fizinė dalis, fiziškai dirbame, vėliau bus žodinė“, - nusišypsojo J.Valančiūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.