EUROLYGA 2023

Omaras Cookas dairosi kito klubo

Omaras Cookas per LKL sezono uždarymo šventę atsiėmė du asmeninius prizus ir išskrido namo į JAV. Vienas geriausių įžaidėjų per LKL istoriją neslėpė, kad karjerą tikriausiai tęs kitoje Europos šalyje.

O.Cookas karjerą greičiausiai tęs kitoje komandoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
O.Cookas karjerą greičiausiai tęs kitoje komandoje.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Aleksiūnas

Jun 17, 2014, 9:35 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:14 PM

„Konkrečios komandos kol kas nepasakysiu – visus reikalus tvarko mano agentas“, – kalbėjo „Lietuvos rytui“ vieną sezoną atstovavęs O.Cookas.

Per devynerius metus Europoje pelnęs Aikštės Generolo pravardę, 32-ejų 186 cm ūgio amerikietis savo įvaizdžio nesugadino ir LKL. Jis neturėjo lygių pagal rezultatyvius perdavimus (6,2) ir perimtus kamuolius (2,4).

Komandos rezultatus aukščiau asmeninių visuomet keliančiam O.Cookui apmaudu, kad stipri „Lietuvos ryto“ ekipa liko be jokio trofėjaus. Tačiau įžaidėjas dėkingas likimui, kad sezoną praleido būtent Vilniuje.

Vėl atgavo pasitikėjimą

„Prieš atvykdamas į „Lietuvos rytą“ jaučiausi nekaip, – O.Cookas liūdnai prisimena pernykštį sezoną, kai iš Milano „Emporio Armani“ teko keltis į Vitorijos „Laboral Kutxa“. – Man tos permainos nepatiko. Buvau praradęs pasitikėjimą savimi.

Vilniaus klubas suteikė man galimybę atsigauti, kuria, manau, pasinaudojau.“

Prie milžiniškų kontraktų įpratęs amerikietis pernai pasirašė kuklią jo lygio žvaigždei sutartį su „Lietuvos rytu“ ir atidavė visas jėgas iki paskutinių sezono rungtynių.

Meistriškumo, kovingumo, pasiaukojimo – nieko netrūko O.Cookui, laikiusiam „Lietuvos ryto“ žaidimo gijas visuose turnyruose, kuriuose šį sezoną dalyvavo vilniečiai: Eurolygoje, Europos taurėje, Jungtinėje lygoje, Lietuvos taurėje ir LKL čempionate.

Iš pagrindinių žemyno varžybų Eurolygos Vilniaus klubas pasitraukė po reguliariojo sezono.

„Dabar aš neabejoju, kad grupė, kurioje teko žaisti, buvo stipriausia iš visų keturių“, – kalbėjo O.Cookas.

Po to buvo kiti turnyrai ir visi lyg užkeikti „Lietuvos rytui“, kai svarbiausiose rungtynėse ko nors pritrūkdavo.

„Ko? – susimąstęs perklausė O.Cookas. – Labiausiai susižaidimo, tarpusavio supratimo.

Taip jau susiklostė, kad sezono metu keitėsi ir treneriai, ir žaidėjai. Todėl tikriausiai pristigome laiko susigyventi su permainomis.“

Lietuvoje to nesitikėjo

NCAA žibėjęs, bet NBA neįsitvirtinęs amerikietis nuo 2005-ųjų rungtyniavo Belgijos, Rusijos, Prancūzijos, Serbijos, Italijos, Ispanijos čempionatuose.

„Ispanijos lyga kiečiausia“, – patvirtino legionierius.

Iš visų trenerių, su kuriais teko dirbti Europoje, O.Cookui labiausiai įsiminė Svetislavas Pesičius. Jų keliai buvo susikirtę 2010–2011 m. Valensijos klube.

„S.Pesičius labai reiklus. Sunkiai dirbome ir treniruotėse, ir per varžybas. Man patiko“, – prisimena krepšininkas.

O kokia amerikiečio nuomonė apie LKL? O.Cookas šypteli: „Tikrai gerų komandų mažai.“

Amerikietis buvo girdėjęs, kad Lietuva – krepšinio šalis, todėl stebėjosi, kad čia yra vos sauja išties profesionalių klubų.

O.Cooką nustebino ir arbitrai: „Maniau, kad krepšinio šalyje dėl teisėjavimo turėtų kilti mažiausiai problemų.

O realybė tokia, kad yra vienas kitas geras arbitras. Kitiems dar reikia smarkiai tobulėti.“

Per atostogas – įkurtuvės

Atostogas O.Cookas leis su šeima – JAV jo tris mėnesius laukė žmona Tysha, 6-metė duktė Omaya ir trimetis sūnus Tyleris.

Artimiausi krepšininko žmonės iki tol pusmetį gyveno Lietuvos sostinėje.

„Mums visiems čia patiko, – sakė legionierius. – Vilnius buvo pirmasis miestas užsienyje, kur mūsų vaikai turėjo galimybę lankyti Tarptautinę amerikiečių mokyklą.“

Krepšininko karjeros vingiai lėmė, kad abu O.Cooko vaikai gimė ne JAV: Omaya – Serbijoje, kai įžaidėjas atstovavo Belgrado „Crvena zvezda“, o Tyleris – Ispanijoje, Valensijos mieste.

Bet tikrieji šeimos namai visada bus Jungtinės Valstijos. Šiemet O.Cookas nusipirko naują namą Konektikuto valstijoje – nedideliame mieste, bet vos valanda kelio nuo Niujorko.

„Senas namas jau per ankštas, – sakė krepšininkas. – Dabar turime viską: erdvės, ramybę aplinkui. O kai užsinorime didmiesčio, Niujorkas čia pat.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.