EUROLYGA 2023

„Spurs“ vadovų užduotis - išsaugoti čempionišką sudėtį

„San Antonio Spurs“ klube šią vasarą – galimų permainų metas. Šeši žaidėjai gali tapti laisvaisiais agentais. Vienas iš jų – ilgametis komandos lyderis Timas Duncanas.

Neabejojama, kad T.Duncanas klube liks.<br>AP nuotr.
Neabejojama, kad T.Duncanas klube liks.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Jun 19, 2014, 9:11 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:10 PM

Neabejojama, kad T.Duncanas klube liks dėl vienos paprastos priežasties. „Padarykime tai dar kartą“, - sakė argentinietis Manu Ginobili antradienį vykusiame komandos susitikime.

„Spurs“ pageidauja ne tik išlaikyti T.Duncaną. Greggas Popovičius nori, kad kitą sezoną „Spurs“ komanda į NBA viršūnę kiltų visiškai nepakeitusi sudėties.

Laisvaisiais agentais gali tapti ir vienas geriausių finalo serijos žaidėjų Borisas Diaw, ir snaiperis Patrickas Millsas.

„Aš neabejoju, kad dauguma mūsų žaidėjų šią vasarą komandos nepaliks“, - sakė M.Ginobili.

San Antonijaus klubo žaidėjai ir treneris birželio 17-ąją, antradienį susitiko pirmą kartą po to, kai iškovojo NBA čempionų titulą.

„G.Popovičius parodė mums kelis vaizdo klipus, kuriuose malėm š... per paskutines serijos rungtynes“, - juokėsi australas P.Millsas.

Nepaisant itin geros nuotaikos komandos viduje, laisvųjų agentų birža, kuri prasidės liepos 1-ąją, gali suardyti čempionišką komandą.

„M.Ginobili kalbėjo su mumis, - pasakojo snaiperis Danny Greenas. - Mes turėjome nuostabų sezoną. Jis buvo labai emocingas, labai didžiavosi mumis visais. Manu sakė, kad jam buvo tiesiog smagu. Neaišku, kaip mums, bet jam tai tikrai. Tada jis paklausė, ar nenorėtumėme to pakartoti kitais metais.“

T.Duncanas turi dar metus galiojančią sutartį su „Spurs“, tačiau iki liepos mėnesio gali pasirinkti jos nepratęsti ir tapti laisvuoju agentu. Tiesa, jo komandos draugai yra tikri, kad 38-erių veteranas komandos nepaliks. Jis net nespekuliavo ta tema.

„Viskam ateina pabaiga, bet aš manau, kad tai neįvyks kitame sezone. Visi sugrįš“, - paklaustas apie galimą „Spurs“ didžiojo trejeto išsiskirstymą, sakė įžaidėjas Tony Parkeris.

Klubas turi galimybę su prancūzu nepratęsti sutarties, tačiau akivaizdu, kad vieno geriausių NBA lygos įžaidėjo atsisakyta nebus.

P.Millso, B.Diaw, Matto Bonnerio ir Arono Bayneso ateitis – mažiau aiški. Šie žaidėjai yra neapriboti laisvieji agentai.

„Kol kas dar nekalbėjau su komandos vadovu dėl sudėties“, - teigė „Spurs“ treneris G.Popovičius. - Paprastai mūsų komandoje nevyksta esminių pasikeitimų, todėl, manau, jų tikėtis neverta.“

Kitas klausimas, kuris slegia „Spurs“, tai ekipos žaidėjų galimybė atstovauti savo nacionalines komandas šią vasarą. P.Millsas ir A.Baynesas jau sutiko žaisti Australijos rinktinėje, tačiau M.Ginobili kol kas neapsisprendęs dėl žaidimo už Argentiną.

„Kiekvienas metais tą vis sunkiau nuspręsti, nes rūpi ir šeima, ir fizinės galimybės ne visada leidžia. Tačiau žadu paskelbti savo sprendimą savaitės pabaigoje“, - sakė 36-erių M.Ginobili.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.