EUROLYGA 2023

Keviną Love'ą šią vasarą prisivilios „Celtics“?

„Boston Celtics“ prieš nesėkmę šiame sezonę šešis metus iš eilės patekdavo į atkrintamąsias Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) varžybas. Todėl natūralu, kad komanda siekia kuo greičiau į jas sugrįžti.

Pasak NBA apžvalgininkų, Kevinas Love'as būtų tobulas lyderis permainas išgyvenančiai „Boston Celtics“.<br>„Scanpix“ nuotr.
Pasak NBA apžvalgininkų, Kevinas Love'as būtų tobulas lyderis permainas išgyvenančiai „Boston Celtics“.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 19, 2014, 1:13 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:56 PM

Sugrįžti bent į atkrintamąsias varžybas Bostono klubui tikrai nepavyks šių metų naujokų biržos dėka, nes klubas turi tik šeštąjį šaukimą. „Celtics“ privalo ieškoti kitų būdų, rašo „Basketball Insiders“.

Šią vasarą jų tikslas – maksimaliai išnaudoti laisvųjų agentų rinką ir panaudoti savo šaukimus produktyviems mainams. „Celtics“ gali mokytis patys iš savęs. 2007 metais jie vos per porą mėnesių nulipdė čempionišką komandą, mainų būdu gavę snaiperį Ray Alleną ir sunkųjį krašto puolėją Keviną Garnettą. Šiandien „keltai“ neturi nei Ray Alleno, nei Kevino Garnetto, nei praeitą vasarą į „Brooklyn Nets“ iškeisto ilgamečio komandos lyderio Paulo Pierce'o. Tačiau turi šeštąjį šaukimą šių metų naujokų biržoje ir du pirmojo rato šaukimus 2015 metų naujokų biržoje.

Klausimas, ką gali „Celtics“ už šiuos šaukimus gauti? Į kokius žaidėjus turėtų nusitaikyti? Šią vasarą sklando gandai, kad dvi NBA žvaigždės ketina pakeisti savo klubus.

Kevinas Love'as paliks Minesotą?

Kevinas Love'as taps neapribojamas laisvasis agentas po kito NBA sezono ir pratęsti sutarties su „Minnesota Timberwolves“ neketina. Šiuo metu K.Love'as yra labiausiai aptarinėjamas kaip kandidatas papildyti „Celtics“, ypač po to, kai buvo paviešinta jo kelionė į Bostoną.

25-erių metų sunkusis krašto puolėjas yra itin universali taškų darymo ir kovojimo dėl kamuolių mašina. Jis jau 3 kartus pateko į NBA Visų Žvaigždžių rungtynes, o šį sezoną rinko po 26,1 taško ir atkovojo po 12,5 atšokusio kamuolio.

K.Love'o gebėjimas įmesti iš praktiškai bet kurio aikštės kampo (tritaškius praeitą sezoną jis metė 37,6 procento taiklumu) iš karto pakeistų „Celtics“ veidą ir puikiai derėtų su įžaidėjo Rajono Rondo gebėjimu žaisti bet kokią derinio „du prieš du“ variaciją.

„Celtics“ trokšta sugrįžti į pergalių kelią, o K.Love'as nori žaisti laiminčioje komandoje. Jis dar niekada nežaidė NBA atkrintamosiose varžybose. Su „Minnesota Timberwolves“ jis niekada nelaimėjo daugiau 40-ies rungtynių reguliariajame sezone.

„Aš tiesiog noriu atsirasti komandoje, kuri gali kažką laimėti“, - ESPN televizijai sakė Minesotos klubo lyderis.

„NBA žaidžiu jau šešis metus ir nė karto nepatekau į atkrintamąsias varžybas. Tai yra skaudu ir būtent todėl aš noriu laimėti.“

Gauti K.Love'ą mainų būdu nori ir daugiau komandų, pavyzdžiui, „Golden State Warriors“ arba „Chicago Bulls“, tačiau „Celtics“ už sunkųjį krašto puolėją Minesotos klubui gali pasiūlyti kur kas daugiau, nei kiti klubai. Kaip minėta, „Celtics“ turi gausybę pirmo raundo šaukimų šių ir kitų metų NBA naujokų biržose, taip pat turi jaunų, perspektyvių žaidėjų, kuriuos gali išmainyti.

Atsižvelgiant į K.Love'o amžių, talentą, pergalių alkį ir didžiulę įtaką žaidimui, jis turi būti pagrindinis „Celtics“ taikinys.

O galbūt Carmelo Anthony?

Be abejonės, dabartinis „New York Knicks“ lyderis Carmelo Anthony yra vienas geriausiai puolančių žaidėjų NBA lygoje. Praėjusį sezoną jis rinko po 27,4 taško, atkovojo po 8,1 kamuolio ir atliko po 3,1 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

Tačiau tik dėl to, kad C.Anthony yra tikrai taškų darymo mašina, „keltams“ klubui žavėtis nereikėtų. Buvusiam ilgamečiui „Denver Nuggets“ lyderiui – jau 30 metų ir jis pradės jau 12-ą NBA sezoną. Per 11-os metų karjerą C.Anthony buvo nužengęs tik iki Vakarų Konferencijos finalo.

Tikrai yra skirtumas tarp žaidėjo, kuris niekada nebuvo NBA atkrintamosiose varžybose, ir to, kurį atkrintamosios varžybos nuvilia metai po metų. Nesvarbu, kad Bostone C.Anthony būtų absoliutus lyderis. Jo tiesiog netenkintų komanda, kuri nėra reali kandidatė į NBA čempionės titulą.

O Anthony tikslas šiandien ir yra būtent toks. Todėl „Chicago Bulls“, turinti solidesnę sutartį ir nuostabų trenerį Tomą Thibodeau, yra kur kas realesnė kandidatė priglausti Anthony šią vasarą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.