EUROLYGA 2023

Michaelas Jordanas mini ypatingą savo karjeros sukaktį

Birželio 19-ąją, prieš trisdešimt metų, 1984-ųjų NBA naujokų biržoje tuomet dar pirmus metus NBA komisaro pareigas eidamas Davidas Sternas ištarė žodžius, kurie visam laikui pakeitė krepšinį.

Michaelas Jordanas šešis kartus tapo NBA čempionu.<br>„Scanpix“ nuotr.
Michaelas Jordanas šešis kartus tapo NBA čempionu.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Jakučionis

Jun 20, 2014, 12:53 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:57 PM

„3-iu šaukimu „Chicago Bulls“ renkasi Michaelą Jordaną iš Šiaurės Karolinos universiteto“, - pranešė D.Sternas. Tų pačių metų biržoje buvo pašaukti ir tokie žaidėjai, kaip Hakeemas Olajuwonas ar Charlesas Barkley.

Taip, M.Jordanas lygiai taip pat, kaip ir visi kiti NBA naujokai, sėdėjo ir laukė, kol jį pašauks naujokų biržoje, lygiai taip pat dėjosi jį pašaukusios komandos kepurę, vėliau žaidė pirmąsias NBA rungtynes, pelnė pirmuosius taškus.

Pirmose rungtynėse Jordanas žaidė prieš „Washington Bullets“ ir jose pelnė 16 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus.

Praėjus kiek daugiau nei mėnesiui „Bulls“ būsimoji legenda jau puikavosi ant didžiausio pasaulyje sporto žurnalo „Sports Illustrated“. „Žvaigždė gimė“, - bylojo viršelis.

Jau pirmajame sezone M.Jordanas buvo išrinktas į NBA Visų žvaigždžių rungtynių startinį penketą. Eilinį kartą susilaukęs gausybės žiniasklaidos ir sporto aistruolių dėmesio M.Jordanas ne juokais supykdė kelis NBA veteranus.

Kalbama, kad jie, vedami lygos žvaigždės Isiah Thomaso, susitarė savotiškai boikotuoti M.Jordaną per Visų žvaigždžių rungtynes. Veteranai „Bulls“ lyderiui nutarė neperdavinėti kamuolio.

Tokį sutarimą galėtų įrodyti ir „Bulls“ naujoko statistika NBA Visų žvaigždžių rungtynėse. Atakuojantis gynėjas tepelnė septynis taškus, „iš žaidimo“ pataikydamas 2 metimus iš 7-ių.

Nepaisant šios nesėkmės ir nesutarimų su lygos veteranais M.Jordanas galingai užbaigė reguliarųjį sezoną ir tapo NBA metų naujoku. Pirmąjį savo sezoną NBA lygoje jis žaidė įspūdingai: vidutiniškai pelnė po 28,2 taško, atkovojo po 6,5 kamuolio ir atliko po 5,9 rezultatyvaus perdavimo.

Taip M.Jordanas jau pirmajame sezone tapo NBA superžvaigžde, kuri buvo palaikoma ne tik „Bulls“ namų arenoje, bet ir visoje Amerikoje bei pasaulyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.