EUROLYGA 2023

Kontrolinį ciklą aštuoniolikmetės merginos pradėjo pergale

Pirmąsias savo kontrolines rungtynes Lietuvos aštuoniolikmečių (U18) merginų rinktinė pirmadienį Druskininkuose sužaidė pergalingai. Ramunės Kumpienės auklėtinės 52:41 (18-9, 10-8, 9-14, 15-10) įveikė Lietuvoje viešinčias Suomijos bendraamžes.

Lietuvės draugiškų rungtynių seriją pradėjo pergale.<br>M.Patašiaus nuotr.
Lietuvės draugiškų rungtynių seriją pradėjo pergale.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 23, 2014, 11:11 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:50 PM

„Tai buvo pirmos kontrolinės kontrolinės – prieš tai neturėjome rungtynių, žaidybinių treniruočių. Mūsų užduotis buvo „šlifuoti“ derinius, kurių mokėmės Nidoje. Kiek per daug klydome, tačiau tai natūralu. Iš esmės rungtynės buvo labai naudingos. Matome, ką reikia daryti toliau, ir dirbsime ta pasirinkta kryptimi“, - sakė Lietuvos jaunių vyr. trenerė Ramūnė Kumpienė.

Šios rungtynės buvo pirmosios po beveik metų pertraukos vienai talentingiausių jaunųjų Lietuvos krepšininkių Daliai Belickaitei. Po kryžminių kelio raiščių traumos atsigavusi vilnietė pradėjo rungtynes starto penkete ir per 21 min. pelnė 4 taškus, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, 4 kartus suklydo ir perėmė 2 kamuolius.

Rungtynes žaidė visos joms registruotos Lietuvos rinktinės krepšininkės. Tačiau tik vienai jų – Agnei Černeckytei – pavyko pelnyti dviženklį taškų skaičių. Ji įmetė 16 taškų.

Lietuvės suklydo 36 kartus, suomės – 29. Tačiau viešnios, prieš tai tiesiog skandinusios Lietuvos U20 rinktinę tritaškiais, šįsyk pataikė vos 1 iš 17 tolimų metimų. Savo ruožtu Lietuvos aštuoniolikmetės realizavo 4 iš 11 tritaškių.

Rezultatyviausia Suomijos rinktinėje buvo Nina Augustin, kuri pelnė 10 taškų.

Kitas kontrolines rungtyne su Suomijos rinktine lietuvės žais antradienį taip pat Druskininkuose.

Po to merginos keliaus į Estiją, kur dalyvaus Baltijos taurės varžybose, ir į Lenkiją, kur sužais porą draugiškų rungtynių su lenkėmis. Prieš išvykdamos į Portugaliją, merginos atsisveikins su Lietuvos aistruoliais Vilniuje dvejomis rungtynėmis su Švedijos rinktine.

Liepos 17-27 dienomis Matozinjuje lietuvės kovos dėl Europos čempionato apdovanojimų. B grupėje jų varžovėmis bus Belgijos, Graikijos ir Serbijos aštuoniolikmetės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.