EUROLYGA 2023

Talentingo aukštaūgio svajonę praverti NBA duris sudaužė liga

20-metis Isaiah Austinas negalės išgirsti savo pavardės NBA naujokų biržoje. Talentingam aukštaūgiui debiutuoti NBA sutrukdė diagnozuotas Marfano sindromas, rašo baylorbears.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 23, 2014, 10:49 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:50 PM

Po genetinio testo, atlikto 2014 metų NBA naujokų biržos kandidatams, 216 cm ūgio Bailoro universiteto žaidėjui I.Austinui, buvo nustatytas Marfano sindromas.

„Tai sukrečianti naujiena, tačiau krepšininkui skiriama didelė parama ir palaikymas, visi gali žinoti, jog universiteto bendruomenė yra su juo, - sakė vyriausiasis Bailoro universiteto „Bears“ treneris Scottas Drewsas. – Jo sveikata yra svarbiausias dalykas ir nors be galo liūdna, jog jis negalės žaisti NBA, mes tikimės, jog Isaiah į mūsų komandą sugrįš kaip trenerio asistentas“.

Gydytojai primygtinai rekomenduoja 216 cm ūgio krepšininkui kuo greičiau baigti žaisti krepšinį.

„Gydytojai sakė, jog nebegalėsiu profesionaliai žaisti krepšinio. Jie teigė, jog širdyje yra padidėjusi arterija. Jei nuvarginsiu save sunkiu darbu, širdis gali sprogti. NBA naujokų birža už kelių dienų, o aš turėjau svajonę išgirsti savo pavardę“, - sielojosi I.Austinas.

Marfano sindromas – genetinis sutrikimas, kuris paveikia jungiamąjį audinį. Jungiamasis audinys yra visame kūne, todėl Marfano sindromas gali paveikti daug skirtingų kūno sistemų (kaulus, akis, širdį).

Marfano sindromą turintiems žmonėms gydytojai pataria vengti didelio fizinio krūvio. Nors tik vienam iš 10 tokių ligonių rimtai sutrinka širdies veikla, silpnumą paveldi visi. Jei plyšta širdies aorta, mirtis dažniausiai neišvengiama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.