EUROLYGA 2023

D. Motiejūnas: „Noriu, kad vaikinai gautų tai, ko aš neturėjau“

Vienas geriausių Lietuvos krepšininkų Donatas Motiejūnas trumpam atvyko į tėvynę, tačiau ne ilsėtis, o padėti tobulėti talentingiems krepšininkams.

D.Motiejūnas surengė stovyklą jaunimui.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
D.Motiejūnas surengė stovyklą jaunimui.<br>AFP/Scanpix nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 24, 2014, 1:56 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:35 PM

Houston Rockets“ puolėjo organizuojamoje stovykloje dalyvauja talentingiausi vaikinai ne tik iš Lietuvos, bet ir Estijos, Latvijos, Gruzijos.

Krepšininkams, kurie siekia tapti profesionalais, D.Motiejūnas nori perduoti žinią, kad be sunkaus darbo į aukštumas neprasimuš net ir pats talentingiausias.

„Šioje stovykloje noriu, kad vaikinai gautų tai, ko aš neturėjau, – kalbėjo į Kauną atvykęs „Rockets“ puolėjas D.Motiejūnas. – Man neužtekdavo vien treniruočių su komanda. Vienas eidavau treniruotis į salę ar lauką. Aš taip pat mokiausi žiūrėdamas video. Pats bandžiau atkartoti krepšininkų judesius. Ir gal kam nors tai nuskambės keistai, bet dabar mano žaidimo arsenale yra labai daug judesių, kuriuos išmokau vienas. Džiaugiuosi, kad šioje stovykloje vaikinai turi progą gauti daug patarimų, kurie gali tik padėti.“

D.Motiejūno organizuojamoje jaunųjų talentų stovykloje dalyvauja žinomi krepšinio specialistai – Lietuvos rinktinės vyr. treneris Jonas Kazlauskas, „Rockets“ klube trenerio asistentu dirbantis Mattas Brease‘as, taip pat Rimantas Grigas, Gediminas Petrauskas, Šarūnas Sakalauskas, Sigitas Krukis, Rimvydas Samulėnas, latvis Gatis Melderis.

„Aš labai džiaugiuosi ir noriu padėkoti šiems treneriams už pagalbą prisidedant prie stovyklos, - kalbėjo D.Motiejūnas. – Labai tai vertinu. Žinoma, noriu padėkoti ir NBA, kuri stipriai prisidėjo, kad renginys vyktų aukščiausiame lygyje.“

Be garsių specialistų D.Motiejūno organizuojamoje krepšinio stovykloje labai norėjo dalyvauti ir buvęs Kauno „Žalgirio“ treneris Joanas Plaza, tačiau strategui nepavyko suderinti tvarkaraščio.

Sabonio krepšinio mokykloje vykstančioje stovykloje dalyvauja 40 talentingiausių 14-16 metų amžiaus vaikinų iš Vilniaus, Kauno, Šiaulių, Alytaus, Varėnos, Panevėžio, Kretingos, Biržų, Šilutės, Mažeikių, Estijos, Latvijos ir Gruzijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.