EUROLYGA 2023

LeBronui Jamesui – pribloškiantis Prancūzijos klubo pasiūlymas

Laisvuoju agentu tapusio LeBrono Jameso pasiūlymų sąraše – ne tik turtingų NBA komandų pasiūlymai. Pasirodo, pasiūlymą dukart NBA čempionui pateikė ir Prancūzijos klubas Dižono JDA.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-25 18:29, atnaujinta 2018-02-12 12:37

Tiesa, 29 metų 203 cm ūgio puolėjui siūlomas kontraktas greičiausiai sukels labai plačią šypseną.

Dižono klubas „Miami Heat“ aprangą vilkėjusį krepšininką bandys papirkti ne milijoniniu kontraktu, o komandos marškinėliais ir maistu.

Visas siuntinys jau perduotas į pašto skyrių ir turėtų pasiekti L.Jameso namus Akrone.

Prancūzai laiške L.Jamesui užsiminė, kad negali sau leisti išlaikyti tokio krepšininko, bet jis visuomet laukiamas Prancūzijoje praleisti atostogų.

 JDA šį pokštą paviešino socialiniame tinkle „Twitter“ ir sulaukė internautų palaikymo. 

Įkandamas tik šešiems klubams

Jis liepos pirmąją taps laisvuoju agentu.

„Heat“ klubas pagal NBA kolektyvinę sutartį gali L.Jamesui pasiūlyti maksimalų penkerių metų kontraktą, kurio vertė – 127,7 mln. JAV dolerių. Visos kitos komandos galėtų pateikti tik ketverių metų sutartį, o ir jos suma būtų mažesnė – 94,8 mln. JAV dolerių.

NBA užkulisiuose kalbama, kad L.Jamesas gali išdrįsti pasirinkti mažesnę sumą Majamyje, kad į klubą atvyktų daugiau talentų. Kitos komandos irgi, veikiausiai, nesiūlyti maksimalios sumos – juk krepšininką reikia suporuoti su kitomis žvaigždėmis.

Pasak „Spotrack“ NBA yra tik penki klubai – be „Heat“ - kurie turi pakankamai laisvos vietos algų kepurėje, kad galėtų įsigyti L.Jamesą. Maksimalią 23,7 mln. JAV dolerių per metus sumą, atsisakant papildomų pirkinių, galėtų pasiūlyti „Phoenix Suns“, „Dallas Mavericks“, „Utah Jazz“, „Philadelphia 76ers” ir „Los Angeles Lakers“.

„76ers“ praėjusį sezoną laimėjo tik devyniolika rungtynių, tad vargu, ar čempionų žiedų trokštantis L.Jamesas šį klubą laikytų rimta kandidatūra. Tas pats galioja ir „Jazz“ klubui, kuris laimėjo 25 mačus.

Ilgą pergalių istoriją turi pastaruoju metu stringantis „Los Angeles Lakers“, bet vargu, ar Kobe Bryantas yra pasirengęs atlikti antraeilį vaidmenį. Be to, be K.Bryanto sudėtyje trūksta aukščiausio lygio žaidėjų, kurie galėtų užtikrinti sėkmingą kelionę į atkrintamąsias ir toliau.

O ir to paties K.Bryanto sveikata kelia abejonių, ar jis sugebės traukti visą komandą.

„Mavericks“ klubas, į kurį turėtų grįžti laisvasis agentas Dirkas Nowitzki, viliojanti galimybė. L.Jamesas yra sakęs: „Šis klubas, ko gero, yra to kas esu šiandieną priežastimi.“ Bet 49-ios pergalės šį sezoną divizione, kuriame vadovauja „San Antonio Spurs“, nėra tinkamas variantas.

Tad lieka „Phoenix Suns“ klubas. Anksčiau sklandė gandai, kad ši komanda tarp galimų pirkinių jau turi įrašiusi L.Jamesą.

„Suns“ klubas turi papildomų pirmojo NBA naujokų biržos šaukimo bilietų, tad po poros metų gali pasikviesti dar vieną stiprų talentą. Komandoje yra gerų žaidėjų, o klubas gali dar pasirašyti naują sutartį su Ericu Bledsoe. „Suns“ turi žaidėjų, kuriems praverstų L.Jameso gabumai, o tuo pačiu šiam atitektų lyderio vaidmuo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.