EUROLYGA 2023

Broliai Lavrinovičiai apsisprendė dėl Lietuvos rinktinės

Lietuvos rinktinės stovykloje šią vasarą ir vėl aidės brolių Lavrinovičių pokštai. 34 metų dvyniai Darjušas ir Kšyštofas apsisprendė atvykti į liepos 7-ąją prasidedančią Lietuvos rinktinės stovyklą.

Darjušas (kairėje) ir Kšyštofas Lavrinovičiai planuoja atvykti į Lietuvos rinktinės stovyklą.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Darjušas (kairėje) ir Kšyštofas Lavrinovičiai planuoja atvykti į Lietuvos rinktinės stovyklą.<br>P.Mantauto nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

Tautvydas Mikalajūnas

Jul 1, 2014, 10:19 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:38 AM

„Planuojame su broliu atvykti. Jeigu niekas nepasikeis ir viskas bus gerai, atvyksime", - portalui lrytas.lt sakė Darjušas Lavrinovičius.

Nuliūdino žinia apie R.Javtoką

Brolių pavardės buvo įtrauktos į Jono Kazlausko gegužės mėnesį paskelbtą išplėstinį rinktinės kandidatų sąrašą.

Jų pavardės išliko ir antradienį paskelbti sutrumpintame kandidatų sąraše. Jame nėra vieno iš patyrusių aukštaūgių - norėdamas išsigydyti įsisenėjusias traumas į rinktinę nevyks Robertas Javtokas.

„Šito nežinojau, - paklaustas apie R.Javtoką nustebo D.Lavrinovičius ir pažėrė klausimų: - O dėl ko? Ar jis jau galutinai apsisprendęs?"

Iškritus R.Javtokui, tapo aišku, kad 212 cm ūgio D.Lavrinovičius yra vienas pagrindinių kandidatų užimti jo vietą ir tapti pagrindinio rinktinės „centro" Jono Valančiūno dubleriu.

Tiesa, pats Darjušas apie savo vaidmenį rinktinėje dar neskuba kalbėti.

„Mano vaidmuo bus toks, koks bus. Viskas priklausys nuo trenerio, - neprognozavo D.Lavrinovičius. - R.Javtokas yra žmogus, kuris savo energija, patarimais padeda visiems žaidėjams, dėl to labai gaila, kad jo nebus."

Patyręs aukštaūgis praėjusią vasarą iki paskutinės akimirkos dvejojo, ar vykti į Europos čempionatui besiruošusios rinktinės stovyklą. Šį kartą Darjušui apsispręsti buvo gerokai lengviau - pasitaręs su šeima ir broliu, be didesnių dvejonių priėmė sprendimą.

„Sezonas man asmeniškai buvo neblogas, neturėjau jokių traumų, vasarą spėjau pailsėti", - sakė D.Lavrinovičius.

Kijeve neliks

Praėjusią vasarą iš Kauno „Žalgirio" į ambicingąjį Kijevo „Budivelnyk" persikėlęs aukštaūgis buvo tikras komandos lyderis. Nors Ukrainos klubas tapo šalies čempionu, Eurolygoje ir Europos taurėje įspūdingų pergalių neskynė.

Komandos žaidimas labai nedžiugino, tačiau asmeniniu rezultatu D.Lavrinovičius buvo patenkintas.

Lietuvos krepšininkas Eurolygoje rinkdavo po 15 taškų ir atkovodavo po 5,4 kamuolio, o Europos taurėje jo statistika buvo dar įspūdingesnė - 19,5 taško ir 6,5 atkovoto kamuolio. D.Lavrinovičius be konkurencijos buvo rezultatyviausias ir naudingiausias „Budivelnyk" žaidėjas.

Tačiau krizė Ukrainoje paliko nežinomybėje Kijevo klubą, į kurį greičiausiai negrįš dauguma praėjusio sezono krepšininkų. Tarp jų - ir D.Lavrinovičius.

„Kijeve turbūt neliksiu, nes klubo padėtis neaiški", - pripažino vidurio puolėjas.

Įspūdinga praėjusio sezono statistika taps puikiu masalu ieškant naujos komandos. O kur pasuks vieno iš brolių karjera, kol kas neaišku.

„Tikrai nežinau, kas bus rytoj. Apie pasiūlymus nieko nežinau, reikia kalbėtis su agentu. Bet norėčiau kuo greičiau turėti naują kontraktą", - sakė krepšininkas.

Kol kas neaišku, kur kitą sezoną žais ir Kšyštofas Lavrinovičius. Įsibėgėjus sezonui iš „Žalgirio" į „Valencia" ekipą persikėlęs aukštaūgis, kaip skelbia Ispanijos žiniasklaida, Valensijoje tikrai neliks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.