EUROLYGA 2023

NBA laisvieji agentai: vardų daug, svarbiausi žvilgsniai - į du

NBA krepšinis sustojęs, bet rinka tiesiog verda. Stipriausi pasaulio krepšinio klubai skaičiuoja sumas, algų kepurės erdvę ir linksniuoja pavardes. Liepos pirmąją atsidarė NBA laisvųjų agentų rinka.

Daugiau nuotraukų (1)

AP ir lrytas.lt inf.

Jul 2, 2014, 10:38 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 7:49 AM

Nors krepšininkų sąrašas ilgas, specialistų ir sirgalių akys krypsta vos į kelias pavardes. Didysis „Miami Heat“ trejetas, sudaręs sąjungą 2010-aisiais ir komandą vedęs į keturis finalus bei du triumfus, iširo. LeBronas Jamesas, Dwyane'as Wade'as ir Chrisas Boshas tapo laisvaisiais agentais.

Daugelis tikisi, kad trijulė karštojo Majamio nepaliks, bet NBA tikrai atsiras klubų, kurie mėgins suvilioti Karalių Jamesą.

Ne ką prastesnio pirkinio siekia ir Carmelo Anthony žaidimu susižavėję vadybininkai. Krepšininkas gali į spintą padėti „New York Knicks“ marškinėlius, nes trokšta kovoti dėl čempionų vardo, o tam gali tekti sukirsti rankomis su tvirtesne komanda.

Antradienį jis svečiavosi Čikagoje. Donato Motiejūno atstovaujama „Houston Rockets“ bei „Dallas Mavericks“ komandos gali mėginti nuvilioti 2012-2013 metų sezono rezultatyviausią žaidėją. Kita vertus, „Knicks“ C.Anthony gali sumokėti 30 milijonų JAV dolerių daugiau nei bet kuris kitas NBA klubas.

Į laisvųjų agentų rinką pateko neužmirštamos žvaigždės Paulas Pierce'as, Dirkas Nowitzkis, Pau Gasolis. Sąraše – ir Jono Valančiūno bendraklubis Kyle'as Lowry bei Lance'as Stephensonas, žengęs iš „Indiana Pacers“.

NBA laisvųjų agentų rinka visuomet pakeičia NBA. Ši labiausiai turėtų paliesti galingąją „Heat“ komandą.

L.Jameso nepakako. Klubui būtina patobulinti žaidimą ir pastatyti tvirtus ramsčius po pralaimėjimo NBA finale „San Antonio Spurs“ komanda. Didysis trejetas gali padėti klubui, bet D.Wade'as, Ch.Boshas ir L.Jamesas neturėtų tikėtis pernelyg išpūstų sumų, kad neužkištų visos „Heat“ algų kepurės.

Bet ne tik Majamis tikisi išlaikyti lyderis. „Knicks“ prezidentas legendinis treneris Philas Jacksonas pasikliauna savo autoritetu ir viliasi, kad C.Anthony ne tiks liks, bet ir sutiks žaisti už mažesnį nei maksimalų kontraktą.

Pastarasis turėtų siekti daugiau nei 125 mln. JAV dolerių.

Rinkoje bruzda ir Bruklinas. „Nets“ į laisvųjų agentų rinkos etapą žengė be trenerio Jasono Kiddo, išleisto į „Milwaukee Bucks“ klubą. Rinkoje yra du vieni svarbiausių klubo žaidėjų – P.Pierce'as ir Shaunas Livingstonas.

Pluoštą grynųjų rankoje turi „Los Angeles Lakers“ klubas. Su viltimi, kad Kobe Bryantas galės žaisti gerai ir viską sezoną, ekipa tikisi tinkamai apsipirkti. „Phoenix Suns“ ir „Atlanta Hawks“ taip pat turi pakankamai vietos algų kepurėje, kad į sudėtį įtrauktų akį traukiantį žaidėją.

Pastarosios komandos norėtų įsigyti L.Jamesą. To paties nori ir 2010 metais su žvaigžde atsisveikinęs „Cleveland Cavaliers“.

Tačiau neaišku, kaip rimtai keturiskart MVP titulą laimėjęs krepšininkas žiūrėtų į tokius pasiūlymus.

Kam nepavyks gauti L.Jameso ir C.Anthony, turės šansų sustiprėti. Laisvųjų agentų rinkoje sukiojasi ir Luolas Dengas bei Trevoras Ariza. Čia taip pat yra ir Kyrie Irvingas, bet neseniai „Cavaliers“ savininkas Danas Gilbertas pranešė, kad sutarė su krepšininku.

Sutartys negali būti pasirašytis iki liepos dešimtosios.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.