EUROLYGA 2023

Neįtikėtina – filipinietis šaltu veidu nutildė įsiutusius kinus

Filipinų rinktinės gynėjui Paului Dalistanas siūlo susikurti antrą vardą – Ledinis. Azijos taurės varžybų mažajame finale šis krepšininkas tūkstančių įsiutusių kinų akivaizdoje sumetė tris lemiamus baudos metimus ir atnešė Filipinų rinktinei bronzos medalius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-07-19 23:54, atnaujinta 2018-02-11 20:52

Likus kelioms sekundėms iki mačo pabaigos kinai prametė antrąjį baudos metimą, bet vis tiek išliko priekyje 79:77.

Vis dėlto filipiniečiai surezgė greitą ataką ir atsidūrė prie trijų taškų linijos. P.Dalistanas tiksint paskutinėms sekundėms prie trijų taškų zonos pašokdino du varžovus ir kiek palūkėjęs pašoko bei išmetė kamuolį link krepšio.

Tarp krepšininkų įvyko kontaktas ir P.Dalistanas išprovokavo pražangą – teisėjai nurodė jam mesti tris baudos metimus. Filipinų atsarginių suolas jau triumfavo, kinai griebėsi už galvos, o pats P.Dalistanas žaibiškai surimtėjo.

Tribūnose pasigirdo kurtinantis švilpimas, Kinijos krepšininkai priešininkui už nugaros ėmė mosuoti rankomis.

Bet P.Dalistanas veidas nesikeitė. Jis šaltakraujiškai švystelėjo pirmąjį baudos metimą. Antrasis taip pat skrodė tinklelį, o P.Dalistanas išliko ramus kaip belgas.

Netrukus taip pat tiksliai skriejo ir trečioji bauda. Kinai iš nevilties krito ant parketo, o Filipinų krepšininkai ėmė šokinėti iš laimės.

Pačiam P.Dalistanui lyg akmuo nuo širdies nusirito. Jis išliko ramus, bet bronzos medalius atnešę trys šaltakraujiški baudos metimai išspaudė jo veidą šypseną – Filipinai nugalėjo Kiniją 80:79  (15:24, 23:20, 22:18, 20:17).

„Tai buvo nuostabus įgūdžių ir šaltakraujiškumo spektaklis“, - po mačo pripažino Filipinų treneris Chotas Reyesas.

„Pergalę lėmė labiau širdis, o ne talentas. Gal pasirodė, kad pabaigoje mums pasisekė, bet iš tikrųjų mes dėl to atidavė visas širdis“, - kalbėjo rungtynių didvyris P.Dalistanas.

Turnyro finale triumfavo Irano krepšininkai, 89:79 nugalėję Taivaną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.