EUROLYGA 2023

Šaras renkasi iš įdomių pasiūlymų

Tęsti krepšininko karjerą ar tapti treneriu? Šarūnas Jasikevičius svarsto, kuriuo keliu pasukti, nes sulaukia užsienio klubų pasiūlymų ir kaip žaidėjas, ir kaip treneris.

Š.Jasikevičius sulaukė pasiūlymų ir kaip žaidėjas, ir treneris.<br>M.Kulbio nuotr.
Š.Jasikevičius sulaukė pasiūlymų ir kaip žaidėjas, ir treneris.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Jul 19, 2014, 1:26 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:07 PM

Leisdamas vasarą Graikijoje su šeima Š.Jasikevičius renkasi, kurioje šalyje būtų patogiausia sutikti rudenį, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. 

„Laukiame ir norime pasverti visas galimybes, nes tai toks karjeros momentas, kai jis vieną dieną gali ją tęsti karjerą, o kitą tapti treneriu, – „Lietuvos rytui“ sakė Š.Jasikevičiaus agentas Maurizio Balducci. – Jis yra kryžkelėje.“

Prieš dvejus metus Atėnų „Panathinaikos“ lietuviui siūlė tapti pagrindiniu komandos treneriu, bet šį pasiūlymą svarstęs Š.Jasikevičius vis dar norėjo būti krepšininku.

Bėga 2014 metų vasara ir istorija kartojasi.

Daugiau nei dešimt metų Lietuvos krepšininko interesams atstovaujantis M.Balducci teigė, jog gauna pasiūlymus ir Š.Jasikevičiui krepšininkui, ir Š.Jasikevičiui treneriui.

„Jis vis dar jaučiasi žaidėju, bet žino, kad juo negalės būti amžinai. Todėl svarsto ir pasiūlymus būti treneriu.

Jis yra treneris iš prigimties. Visą karjerą buvo treneriu viduryje aikštės, – kalbėjo M.Balducci. – Jis žino, kad trenerio darbas nėra paprastas – viena yra numanyti, ką daryti, o kita – prisiimti už tai atsakomybę.“

Praėjęs sezonas buvo vienas sunkiausių per Š.Jasikevičiaus, kaip profesionalo, karjerą, prasidėjusią 1998 metais Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipoje.

Su Kauno „Žalgiriu“ jis laimėjo rečiau, nei norėjo, o sirgaliai iš 38 metų krepšininko reikalavo daugiau, nei jis galėjo duoti, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“. 

Eurolygoje Š.Jasikevičius pelnė po 7,6 taško ir atliko po 3,2 rezultatyvaus perdavimo, bet ginantis vaikytis 10 metų ar dar jaunesnius varžovus buvo sunku.

Vis dar nežinia, ar birželio 6 dieną Kaune vykusios rungtynės, kuriose „Žalgiris“ įveikė Klaipėdos „Neptūną“, buvo paskutinės Š.Jasikevičiui kaip krepšininkui.

„Laimei, o gal ir nelaimei, jis baigė sezoną, iškovodamas titulą. Paskutinėse finalo rungtynėse jis atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Jis vis dar yra tikrai geras žaidėjas. Mes gauname pasiūlymus dėl jo, kaip žaidėjo“, – teigė M.Balducci.

Šią savaitę pasirodė pranešimų, jog Š.Jasikevičius taps Tel Avivo „Maccabi“ komandos trenerio Guy Goodeso asistentu.

Bet vėliau G.Goodesas tai paneigė.

Lietuvis su „Maccabi“ yra iškovojęs du Eurolygos čempionų titulus 2004 ir 2005 metais. Dar vieną titulą Izraelio klubas pridėjo praėjusią gegužę, bet po auksinio sezono į NBA iškeliavo treneris Davidas Blattas, kelis svarbius žaidėjus perviliojo kiti Europos klubai.

Š.Jasikevičius turi daug draugų Tel Avivo klube. Jis ypač gerai sutaria su buvusiu bendražygiu kroatu Nikola Vujčičiumi, kuris dirba „Maccabi“ trenerių štabe.

„Aš nesakau, kad tai netiesa – tik nenoriu užbėgti įvykiams už akių“, – apie „Maccabi“ pasiūlymus tepasakė M.Balducci.

Portalo Basketnews.lt žiniomis, Gintaro Krapiko asistento pareigas Š.Jasikevičiui siūlo ir „Žalgiris“.

Bet kuriuo atveju Šaras, regis, vėl turi iš ko rinktis.

„Per savo karjerą jis užsidirbo galimybę ramiai pasverti visus pasiūlymus. Jis leidžia puikias atostogas, o dėl ateities – matysime“, – sakė M.Balducci.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.