EUROLYGA 2023

Prie „Lakers“ klubo gali prisijungti legendinis Gary Paytonas

Ar pamenate smulkų ir neįtikėtinai greitą juodaodį krepšininką, kurio pavardė pirmiausia šauna į galvą, kai kas nors pamini „Seattle SuperSonics“ komandą? Taip, tai Gary Paytonas. JAV žiniasklaidoje kalbama, kad būtent jis gali prisijungti prie „Los Angeles Lakers“ trenerių štabo.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 25, 2014, 9:57 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:02 PM

Karjerą 2007-aisiais baigęs 46-erių G.Paytonas siejamas ir su „Milwaukee Bucks“ klubu. Abi darbo pozicijos – trenerio asistento.

„Lakers“ klubas kol kas neturi vyriausiojo trenerio, tačiau kalbama, kad vietą užims buvęs ekipos žaidėjas ir 2010-2013 metais „Cleveland Cavaliers“ ekipai vadovavęs Byronas Scottas.

Būtent jo pasirinkimu ir taptų G.Paytonas.

G.Paytonas karjerą NBA pradėjo 1990-aisiais. Tuomet NBA naujokų biržoje „Seattle SuperSonics“ jį pakvietė antruoju šaukimu. 193 cm ūgio krepšininkas pateisino klubo, kuriame žaidė iki 2003-ųjų viltis. Būtent jis buvo tikroji komandos žvaigždė ir tapo tuometinio klubo veidu, nors NBA čempionų žiedo ir neiškovojo.

Jį G.Paytonas gavo tik 2006-aisiais, kai vilkėjo „Miami Heat“ marškinėlius.

G.Paytonas yra devynis kartus žaidęs „Visų žvaigždžių“ rungtynėse, dukart išrinktas į simbolinę geriausią NBA komandą, taip pat devyniskart tapo NBA geriausiai besiginančios ekipos žaidėju.

G.Paytonas yra rezultatyviausias „SuperSonics“ žaidėju. Per karjerą jis pelnė 21 tūkst. 813 taškų. Per rungtynes vidutiniškai pelnydavo 16,3 taško, atlikdavo 6,7 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo 1,8 kamuolio.

G.Paytonas dukart su JAV rinktine laimėjo olimpinį auksą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.