EUROLYGA 2023

Jungtinė lyga apsisprendė: 16 komandų žais dviem ratais

2014-2015 metų sezono Jungtinės lygos varžybose dalyvaus daugiausia 16 komandų, kurios reguliariajame sezone nebus skirstomos į grupes ir žais dviem ratais. Taip penktadienį vakare nusprendė Jungtinės lygos valdyba.

Jungtinė lyga priversta keisti savo planus.<br>M.Kulbio nuotr.
Jungtinė lyga priversta keisti savo planus.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 2, 2014, 12:36 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 2:05 PM

Pasak oficialios lygos svetainės, tokį sprendimą palaikė dauguma dauguma tarybos narių.

Jungtinės lygos planai rengti 22 komandų čempionatą subyrėjo po to, kai LKL nusprendė savo čempionatą rengti keturiais ratais ir nedaryti išimčių. Dėl to iš Jungtinės lygos pasitraukė Vilniaus „Lietuvos rytas“ ir Klaipėdos „Neptūnas“.

Panevėžio „Lietkabelis“, Alytaus „Dzūkija“ ir Kėdainių „Nevėžis“ ir toliau veržiasi žaisti Jungtinėje lygoje, bet šaltiniai teigia, kad jie nebus priimti.

Galutinis naujo sezono jungtinės lygos dalyvių sąrašas paaiškės po rugpjūčio 11 dienos, kai lygos direktoratas patikrins klubų atitikimą reikalavimams.

„Mums labai svarbu, kad pagaliau susitarėme dėl naujo varžybų formato be dalijimo į grupes, - sakė lygos direktorius Andrejus Širokovas. - Galima sakyti, kad 16 komandų jau patvirtino savo dalyvavimą. Tačiau mes norime sumažinti visas rizikas ir pavedėme surengti klubų inspekciją.

Labai nenorėtume, kad patvirtinus kalendorių koks nors klubas negalėtų tęsti savo pasirodymo dėl finansinių ar kitų priežasčių. Todėl dalyvių sąrašą skelbsime tik gavę visus būtinus dokumentus.

Kartu derinsime kalendorių ir čempionato pradžios bei pabaigos datas."

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.