EUROLYGA 2023

„Mavericks“ vadovas ragina NBA įkurti savo pasaulio čempionatą

Sunki Paulo George'o trauma JAV vėl paskatino diskusijas dėl FIBA taisyklių ir reikmės dalyvauti šios organizacijos turnyre. Savo žodį vėl tarė vienas didžiausių tarptautinio krepšinio kritikų „Dallas Mavericks“ klubo savininkas Markas Cubanas. Jis pareiškė, kad NBA turėtų atsiskirti ir kas ketverius metus rengti savo čempionatą, rašo espn.go.com.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 3, 2014, 11:17 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:55 PM

M.Cubanas jau ne pirmą kartą ėmė abejoti, ar NBA turėtų siųsti savo brangius krepšininkus į rinktines ir taip rizikuoti ir jų sveikata, ir pinigais.

„Dabar mano mintys – su Paulu. Man jo labai gaila“, - sakė M.Cubanas apie žaidėją, kuris traumą patyrė treniruodamasis su JAV rinktine. Ši ruošiasi pasaulio čempionatui.

M.Cubanas piktinosi dėl NBA ir FIBA sutarties, kurioje nurodyta, kad tik žaidėjas gali atsisakyti atstovauti rinktinei. Vienintelė išimtis – patvirtinti medikų nuogąstavimai. Beje, šiuo atveju pasinaudoji „San Antonio Spurs“ klubas, sutrukdęs Manu Ginobiliui prisijungti prie Argentinos komandos.

M.Cubano kritikos sulaukė ir Tarptautinis olimpinis komitetas (IOC).

„IOC žaidžia su NBA. IOC yra organizacija, kuri susijusi su korupcija. Juk vienas narių buvo kaltinamas mėginimu sutarti dėl rezultatų Solt Leik Sičio žaidynėse. IOC gauna milijardus. Jie nužudo ir tada mėgina Tony Soprano parodyti lyg šventąjį“, - vaizdingai aiškino M.Cubanas.

„Klubai prisiima didžiulę finansinę riziką, kad IOC komiteto nariai prisipildytų kišenes. Didžiausia suktybė buvo ta, kad IOC įtikino, jog olimpiada – patriotizmas ir nacionalinis pasididžiavimas, o ne pinigai, - piktinosi „Mavericks“ savininkas. - Žaidėjai ir klubų savininkai turėtų susivienyti ir sukurti savo pasaulio čempionatą.“

M.Cubanas nėra vienintelis NBA klubo savininkas, kuris trokšta, kad jo žaidėjai vasarą nežaistų tarptautiniuose turnyruose. M.Cubanas tvirtina, kad dabartinė sistema – neteisinga, nes NBA labai mažai uždirba iš olimpinio krepšinio ar šių metų pasaulio čempionato. O klubai labai rizikuoja, nes praradę žaidėjus gali prarasti ir didžiulius pinigus.

M.Cubanui pačiam ne vienerius metus teko stebėti, kaip „Mavericks“ lyderis ir brangiausias žaidėjas Dirkas Nowitzki vilkėjo Vokietijos rinktinės marškinėlius.

2012-aisiais jis pareiškė: „Tai didžiausia kvailystė. Mes turime leistis išnaudojami, kad kita organizacija galėtų uždirbti dešimtis ar šimtus milijonų dolerių.“

M.Cubanas tvirtinao, kad stos į kovą.

„Viską suprantu iš Dirko perspektyvos. Mums negalima žaidėjų pastatyti į tokią poziciją. Kai kuriems sportininkams olimpiada yra labai svarbi. Krepšiniui ji – niekinė. Smagu stebėti, kaip žaidžia Argentina ir Ispanija, bet niekas nepakistų, jeigu tai daryti žaidėjai iki 21-erių“, - rėžė M.Cubanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.