EUROLYGA 2023

J. Kazlauskas žino, kada praneš į rinktinę nepatekusius žaidėjus

Jonas Kazlauskas po draugiškų Lietuvos rinktinės rungtynių Helsinkyje su Suomijos rinktinė savo žaidėjams turėjo ir gerų, ir kritiškų pastebėjimų. Pergalė 90:81 nekėlė abejonių, tačiau kai kurie žaidimo momentai kelia nerimą Lietuvos rinktinės strategui.

J.Kazlauskas: „Kokie 10 žaidėjų man yra visiškai aiškūs."<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
J.Kazlauskas: „Kokie 10 žaidėjų man yra visiškai aiškūs."<br>G.Šiupario nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 4, 2014, 11:37 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:16 PM

„Tai buvo tokios rungtynės, kuriose dar leidome sau paeksperimentuoti, Leidome žaisti 12 žaidėjų, padalinome jiems žaidimo laiką, nors tai yra be galo sunku, - kalbėjo J.Kazlauskas. - Vieni į žaidimą įsiliejo geriau, kiti - prasčiau. Nepaisant to, mes visas rungtynes kontroliavome žaidimo eigą, laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių. Kelia nerimą, kad trūko gero bendro darbo gynyboje, buvo klaidų - blogų apsikeitimų ir nereikalingos pagalbos."

Strategas pabrėžė, kad jam nepatiko tai, kad varžovams pradėjus gintis agresyviau, lietuvių žaidimas kartais subyrėdavo.

„Antrojoje rungtynių pusėje nusiraminome ir leidome mesti per daug tritaškių. Prie agresyvios varžovų gynybos kartais klysdavome ir neleisdavome sau atlikti derinių. Tai šiek tiek kelia nerimą", - kalbėjo strategas.

Po trumpos išvykos į Suomiją Lietuvos rinktinė grįš į Lietuvą ir tęs pasiruošimą. Iš pradžių jis vyks Klaipėdoje, o vėliau komanda persikels į Kauną. Po čia vyksiančio turnyro J.Kazlausko vadovaujamas trenerių štabas apsispręs, kurie žaidėjai nevyks į pasaulio čempionatą Ispanijoje.

Tai reiškia, kad strategas jau dabar žino būsimos komandos viziją ir žaidėjus, kurie gali likti už dvyliktuko?

„Žinoma, meluočiau sakydamas, kad visiškai ne. Kokie 10 žaidėjų man yra visiškai aiškūs. Manau, tokį sprendimą priimsime po rungtynių Kaune (turnyras vyks rugpjūčio 16-18 - red.). Dar laukia ilgas pasiruošimas ir nėra laiko skubėti. Kai kurie tai kandidatai jaučia, todėl kartais jaudinasi, klysta, nors kartais sužaidžia geras rungtynes. Dar šiek tiek paeksperimentuosime, tačiau jau minimaliai", - sakė J.Kazlauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.