EUROLYGA 2023

„Wizards“ puolėjas D. Goodenas nori žaisti Suomijos rinktinėje

Suomijos rinktinė pasaulio krepšinio čempionate gali sulaukti rimto pastiprinimo. Norą atstovauti suomiams išreiškė „Washington Wizards“ krepšininkas Drew Goodenas. Apie tokį 32 metų 208 cm ūgio puolėjo planą washingtonpost.com pranešė su krepšininku pažįstamas šaltinis. D.Goodenui netgi gali pavykti, nes jo mama – suomė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 6, 2014, 9:42 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:50 PM

Tiesa, D.Goodeno krepšininko karjeroje Suomija nefigūruoja. Auklende gimęs žaidėjas lankė Kanzaso koledžą ir žaidė dešimtyje NBA komandų.

2010-2013 metais „Milwaukee Bucks“ marškinėlius vilkėjęs D.Goodenas šiemet pasukto į Vašingtoną. Žaisdamas pasaulio čempionate jis galėtų pakelti savo akcijų kainas.

Suomijos rinktinė FIBA reitinge yra 39-a. Ji į pasaulio čempionatą pateko gavusi vieną iš keturių vardinių kvietimų. Ispanijoje rugpjūčio 30 dieną prasidėsiančiame čempionate Suomija žais C grupėje.

Jos pirmasis varžovas – JAV rinktinė.

Suomija pirmą kartą pateko į pasaulio čempionatą. Komanda yra dukart žaidusi olimpiadoje, bet tai buvo 1952 ir 1964 metais. 1952-aisiais suomiai gavo automatinį kelialapį, nes būtent jie rengė žaidynes.

Suomijos rinktinėje yra keletas NBA žaidusių krepšininkų. Hanno Mottola du sezonus vilkėjo „Atlanta Hawks“ marškinėlius. Erikas Murphy šiuo metu vilki „Cleveland Cavaliers“ marškinėlius. Praėjusį sezoną jis žaidė „Utah Jazz“ ekipoje.

Pasaulio čempionato grupės:

A: Brazilija, Egiptas, Prancūzija, Iranas, Serbija, Ispanija

B: Argentina, Kroatija, Graikija, Filipinai, Puerto Rikas, Senegalas

C: Dominikos Respublika, Suomija, Naujoji Zelandija, Turkija, Ukraina, JAV

D: Angola, Australija, Pietų Korėja, Lietuva, Meksika, Slovėnija

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.