EUROLYGA 2023

Meksikos krepšininkai iškovojo kelialapį į Amerikos čempionatą

Meksikos rinktinė, kuri per pasaulio krepšinio pirmenybes žais vienoje grupėje su Lietuvos komanda, be pralaimėjimų baigė Centrinės Amerikos ir Karibų šalių čempionato pirmąjį etapą. Namie žaidžiantys meksikiečiai laimėjo visas ketverias rungtynes ir pusfinalyje kovos su Kubos krepšininkais. Kitoje pusfinalio dvikovoje susitiks Dominikonų Respublikos ir Puerto Riko komandos.

Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Aug 6, 2014, 11:18 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:46 PM

Visos keturios į pusfinalį patekusios komandos užsitikrino kelialapius į 2015 metų Amerikos čempionatą, kuriame bus kovojama dėl teisės dalyvauti 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse. Centrinės Amerikos ir Karibų šalių čempionato pirmajame etape visas ketverias rungtynes laimėjo Dominikonų Respublikos ir Meksikos rinktinės.

Antradienį lemiamose rungtynėse dėl pirmosios vietos A grupėje Dominikonų Respublika palaužė Kubą 76:72. Kitas vietas šioje grupėje užėmė Panama, Jamaika ir Kosta Rika.

B grupės favoritų mače Meksika įveikė Puerto Riką 75:65. Už lyderių liko Mergelių Salos, Bahamos ir Salvadoras.

Dominikonų Respublikos ir Puerto Riko komandos taip pat rengiasi pasaulio pirmenybėms. Centrinės Amerikos ir Karibų šalių čempionate šios rinktinės žaidžia nestipriausios sudėties. Tuo tarpu Meksika sutelkė beveik visas pajėgas. Prieš pat regiono čempionatą į rikiuotę grįžo po peties operacijos atsigavęs geriausias šalies krepšininkas Gustavo Ayonas. Vos prieš porą savaičių meksikiečiai tvirtino, kad praėjusį sezoną „Atlanta Hawks“ aprangą vilkėjęs vidurio puolėjas tikrai nežais Centrinės Amerikos ir Karibų šalių čempionate ir galbūt net nespės pasveikti iki pasaulio pirmenybių, bet tai buvo tik gudrybė.

Be to, prie komandos prisidėjo į treniruočių stovyklą smarkiai vėlavęs natūralizuotas amerikietis Paulas Stollas.

Šiedu krepšininkai yra vieni pagrindinių Meksikos rinktinės ramsčių. P.Stollas regiono čempionate pelno 11,5 taško, G.Ayonas – 11 taškų. Rezultatyviau pirmajame etape žaidė tik 11,8 taško įmesdavęs Francisco Cruzas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.