EUROLYGA 2023

„Lietkabelio“ naujokas - gynėjas Evaldas Žabas

Sudėtį naujajam sezonui komplektuojanti Panevėžio „Lietkabelio“ komanda stiprina gretas pirmą kartą per savo karjerą Lietuvoje rungtyniausiančiu Evaldu Žabu.

Panevėžio komandą papildė E.Žabas.<br>G.Šiupario asociatyvi nuotr.
Panevėžio komandą papildė E.Žabas.<br>G.Šiupario asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 7, 2014, 1:31 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:02 PM

26 metų 188 cm ūgio gynėjas atvyksta iš Kanados klubo Bramptono „A‘s“. Per savo karjerą atakuojančio gynėjo ir įžaidėjo pozicijose galintis rungtyniauti krepšininkas yra gynęs Čekijos, Švedijos, Didžiosios Britanijos ir Vokietijos klubų garbę.

2008 metais E.Žabas rungtyniavo Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) rinktinėje, su kuria iškovojo Europos čempionato bronzos medalį. Tuomet kartu su „Lietkabelio“ naujoku kartu žaidė tokie krepšininkai kaip Donatas Motiejūnas ar Martynas Gecevičius.

Praėjusį sezoną Kanados pirmenybėse E.Žabas per vienerias rungtynes atliko net 13 rezultatyvių perdavimų. Tai yra vienas geriausių sezono rezultatų tarp visų Lietuvos krepšininkų. Įdomu tai, kad E.Žabui konkurenciją sudarė tik „Lietkabelyje“ rungtyniavęs Jokūbas Gintvainis, kuris per mačą taip pat atliko 13 rezultatyvių perdavimų.

Kanados čempionate E.Žabas vidutiniškai rungtyniaudavo po 28 minutes, įmesdavo 13,8 taško (52 proc. dvitaškių), atkovodavo po 3 kamuolius, atlikdavo 3,3 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 11,2 naudingumo balo.

Įspūdingą sezoną E.Žabas sužaidė Švedijoje, kai 2011–2012 metais jis šios šalies čempionate per rungtynes pelnydavo 21,9 taško, atkovodavo 4,1 kamuolio bei atlikdavo 4,6 rezultatyvaus perdavimo.

Solidžiai lietuvis rungtyniavo ir persikėlęs į Čekijos Pardubicės BK JIP klubą, kuriame rinkdavo 15,1 taško, atkovodavo 3,4 ir atlikdavo 2,9 rezultatyvaus perdavimo.

Šį tarpsezonį „Lietkabelis“ pratęsė sutartis su Mantu Kazonu ir Dariumi Griškėnu bei suformavo trenerių štabą, kurį sudarys Mindaugas Budzinauskas bei Gintaras Kadžiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.