EUROLYGA 2023

Dar vienas smūgis JAV rinktinei: ją netikėtai palieka K.Durantas

Pasaulio krepšinio čempionatui besiruošianti JAV rinktinė lieka be ryškiausios savo žvaigždės. Ketvirtadienį vakare oficialiai paskelbta, kad rinktinės stovyklą palieka „Oklahoma City Thunder" lyderis, naudingiausias praėjusio sezono NBA lygos krepšininkas Kevinas Durantas.

K.Durantas pasaulio čempionate turėjo būti JAV rinktinės lyderis.<br>AP nuotr. iš archyvo
K.Durantas pasaulio čempionate turėjo būti JAV rinktinės lyderis.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-08-08 08:14, atnaujinta 2018-02-11 11:34

Apie tai, kad palieka rinktinės stovyklą, 25 metų 206 cm ūgio puolėjas pranešė JAV rinktinės treneriui Mike'ui Krzyzewski ir komandos vadovui Jerry Colangelo.

„Kevinas man ir treneriui pranešė apie savo sprendimą. Jis paaiškino, kad nėra nei fiziškai, nei psichologiškai atsigavęs po NBA sezono. Jis stengėsi rinktinės stovykloje Las Vegase, tačiau pajuto, kad negali visomis jėgomis padėti savo komandai.

Aš ir treneris visiškai palaikome Keviną. Mums svarbiausia gera jo savijauta ir sportinė forma. Palaikome jo sprendimą pailsėti ir pasiruošti naujam NBA sezonui", - JAV spaudai sakė J.Colangelo.

Pats K.Durantas teigė, kad priimti sprendimą pasitraukti iš rinktinės nebuvo lengva.

„Man tai buvo labai sunkus žingsnis, nes atstovauti savo šaliai man yra didžiulė garbė. Esu skolingas rinktinės draugams, tačiau po stovyklos Las Vegase supratau, kad negalėsiu padėti savo komandai. Turiu šiek tiek atsitraukti ir pailsėti. Esu pasiruošęs padėti savo šalies rinktinei ateityje", - sakė K.Durantas.

Tai - dar vienas smūgis JAV rinktinei, kuri šią vasarą Ispanijoje kovos be ryškiausių NBA lygos žvaigždžių. Be to, prieš savaitę iš komandos pasitraukė sunkią traumą patyręs Paulas George'as.

JAV rinktinėje toliau treniruosis 15 krepšininkų. Jie rugpjūčio viduryje pradės treniruočių stovyklą Čikagoje.

JAV rinktinės kandidatai: D.Rose'as, K.Irvingas, D.Lillardas, S.Curry, J.Hardenas, K.Korveris, D.DeRozanas, K.Thompsonas; G.Haywardas, Ch.Parsonsas, M.Plumlee, K.Fariedas; A.Davisas, A.Drummondas, D.Cousinsas.

JAV krepšininkai pasaulio čempionate žais C grupėje kartu su Dominikos Respublikos, Turkijos, Suomijos, Naujosios Zelandijos ir Ukrainos rinktinėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.