EUROLYGA 2023

Iššovusi Lietuvos rinktinė ukrainiečiams buvo neįkandama

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2014, 7:08 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:15 AM

Jono Kazlausko kariauna išlieka nepatyrusi pralaimėjimo kartėlio. Lietuvos krepšinio rinktinė penktadienį pergalingai pradėjo draugišką keturių komandų turnyrą. Vis dar derinius išbandanti ir sprendimų ieškanti lietuvių komanda 70:54 (23:19,  15:18, 22:13, 10:4) nugalėjo Ukrainos krepšininkus, kurie nors ir mėgino priešintis fizine jėga, nesugebėjo visą mačą tvirtai stovėti prieš Klaipėdoje savų sirgalių palaikomus šeimininkus. Tai buvo penktasis Lietuvos rinktinės pergalingas draugiškas mačas.

Rungtynes iš šalies stebėjo ketvirtadienį prie rinktinės stovyklos prisijungęs Jonas Valančiūnas. J.Kazlauskas dvikovai neregistravo Ado Juškevičiaus, Antano Kavaliausko ir Mindaugo Kuzminsko.

Tvarkaraštis. Klaipėdoje įvyks dar du mačai. Šeštadienį Lietuvos rinktinė susitiks su Suomijos komanda, o pirmadienį – su Australijos krepšininkais. Vėliau J.Kazlausko kariauna persikels į Kauną.

Statistika.

Lietuva: D.Lavrinovičius (7 atk. kam.) 19, J.Mačiulis 9, A.Gudaitis ir D.Motiejūnas (7 atk. kam.) po 8, Š.Vasiliauskas ir S.Jasaitis bei D.Gailius po 5, M.Kalnietis 4, R.Seibutis ir K.Lavrinovičius 3, M.Pocius 1.

Ukraina: E.Jeteras ir S.Gladyras po 11, M.Pustozvonovas 7, V.Kravcovas 6, K.Natiažko ir S.Timofejenko po 5, I.Zaicevas 4, M.Kirnijekvo 3, O.Lipovij 2.

Lietuva – Ukraina

Dvitaškiai: 17/40 (43 proc.) - 1438 (37 proc.)

Tritaškiai: 7/22 (32 proc.) - 7/18 (39 proc.)

Baudų metimai: 15/20 (75 proc.) - 5/6 (83 proc.)

Atkovoti kamuoliai: 43 – 29

Perimti kamuoliai: 8 – 11

Rezultatyvūs perdavimai: 21 – 12

Klaidos: 16 - 19

Aukšti. Rungtynių pradžioje J.Kazlauskas išmėgino aukštaūgiams skirtus derinius. Būtent puolėjams buvo kišamas kamuolys ir šie stengėsi kovoti su varžovais po krepšiu. Tai daryti jiems sekėsi neblogai, o Darjušas Lavrinovičius spėjo parodyti ir savo universalumą. „Centras“ ne tik užtikrintai žaidė ties ūselio, bet ir pataikė tritaškį. Tačiau geriausiai šioje atkarpoje žaidė J.Mačiulis. Jis surinko devynis taškus.

Pokyčiai. Pirmieji keitimai pirmajame kėlinyje buvo tik likus žaisti porą minučių. J.Kazlauskas iš pradžių pakeitė priekinės linijos žaidėjus D.Lavrinovičių ir D.Motiejūną. Juos pakeitė A.Gudaitis ir P.Jankūnas. Netrukus aikštę paliko M.Kalnietis, kurį keitė Š.Vasiliauskas.

Žingsnis. Vos tik bateliu palietė aikštę Š.Vasiliauskas pasižymėjo. Per lietuvių ataką jis nepabūgo varžovo ir metė tritaškį. Tai Šarūnas darė taikliai. Lietuviai tuomet išsiveržė 21:17.

Kartas. Sirgaliai pirmą kartą aikštėje išvydo Simą Jasaitį. Jis dėl traumos nežaidė nė vieno draugiško mačo.

Tempas. Lietuvos rinktinė antrajame kėlinyje išmėgino spaudimo sistemą. Lietuviai aktyviai gintis pradėdavo dar varžovų aikštėje, o šiems priartėjus prie vidurio staigiai sugrįždavo į vietas.

Bokštai. J.Kazlauskas po didžiosios pertraukos išbandė brolišką aukštaūgių duetą ir į aikštę leido Kšyštofą ir Darjušą. Jiems sekėsi puikiai. Per pirmąsias porą minučių broliai atrėmė visas atakas, o lietuviai išsiveržė 46:37. Ukrainiečiai pirmuosius taškus pelnė po keturių minučių žaidimo.

Rungtynės.

1 min. Lietuviai mačą pradėjo netaikliu tolimu metimu, bet D.Motiejūnas atsikovojo kamuolį puolime ir netrukus pelnė du taškus su pražanga. Bet baudos metimas buvo netaiklus - 2:0. Apsiginti nepavyo - 2:2.

2 min. Sirgaliai plojo, kai J.Mačiulis tvirtai užbaigė ataką. Netrukus J.Kazlausko auklėtiniai apsigynė ir surengė dar vieną ataką. Per ją vos kamuolį gavęs J.Mačiulis išprovokavo pražanga. Išsimetę kamuolį iš užribio lietuviai nutolo - D.Lavrinovičius pelnė taškus - 6:2.

3 min. K.Natiažko nesulaukė pasipriešinimo ir sumažino atstumą (4:6). Netrukus lietuviai klydo puolime.

4 min. E.Jeteras antrą kartą metė nuo trijų taškų linijs, bet tai darė netaikliai. Tačiau nubausti varžovų lietuviams nepavyko.

5 min. M.Kalnietis atkovojo kamuolį puolime. Netrukus J.Mačiulis įsirašė du taškus. Bet tuomet strigo gynyba - pakartoję metimą ukrainiečiai priartėjo 6:8.

6 min. D.Lavrinovičius atsitraukė, gavo perdavimą ir pelnė tris taškus, pradžiugindamas aistruolius -11:6. Ukrainiečiai prašė minutės pertraukėlės. Po jos S.Gladyras pelnė tritaškį - 9:11.

7 min. Po D.Motiejūno taškų lietuviai pirmavo 15:11, bet nespėjo apsiginti ir varžovai skirtumą sumažino iki 13:15.

8 min. Ukrainiečiai nuspėjo M.Kalniečio bandymą perduoti kamuolį ir pasileido į greitą ataką. Bet S.Gladyr nesugebėjo pataikyti iš po krepšio. Netrukus E.Jeteras atkovojo kamuolį puolime ir išlygino rezultatą - 15:15. Netrukus J.Mačiulis įsūdė tritaškį - 18:15.

9 min. Š.Vasiliauskas pakilo nuo suolo ir netrukus pelnė tris taškus - 21:17. Nuo ukrainiečių atakos lietuviais apsigynė ir netrukus du kartus kartojo tą pačią ataką. Su sirena galiausiai įmetė A.Gudaitis - 23:17. Varžovai dar atsakė dvitaškiu.

11 min. M.Pustozvonovas kėlinį pradėjo dvitaškiu - 21:23. Netrukus svečiai perėmė kamuolį ir netrukus išlygino rezultatą - 23:23.

12 min. Dar viena lietuvių ataka baigėsi nesėkmingai, tačiau toks pat likimas ištiko ir ukrainiečius.

13 min. A.Gudaitis nutraukė lietuvių tylą - 25:23. Netrukus S.Jasaitis perėmė kamuolį, bet greitos atakos užbaigti nepavyko. Kamuolys liko Š.Vasiliausko rankose ir šis jį atidavė S.Jasaičiui. Simas pelnė du taškus - 27:23.

14 min. S.Timofejenko nepaisė aktyvios lietuvių gynybos ir atakavo iš toli - 26:27.

15 min. A.Gudaitis pataikė du baudos metimus ir lietuviai pirmavo 29:26. J.Kazlausko ekipa aktyviai spaudė nuo pat varžovų krepšio. Ukrainiečiai perėjo į kitą pusę, bet lietuviams apsiginti pavyko.

16 min. R.Seibutis pataikė vieną baudos metimą iš dviejų - 30:26. Ir vėl lietuviai spustelėjo. Varžovai prametė metimą, bet ir lietuviai nepataikė.

17 min. K.Natiažko privertė prasižengti J.Mačiulį. Pirmasis jo metimas skriejo pro šalį, o antrasis buvo taiklus - 27:30.

18 min. Komandos apsikeitė tritaškiais. Lietuviai pirmavo 33:30. Netrukus M.Krnijenko išlygino rezultatą - 33:33.

19 min. Per paskutinę kėlinio minutę komandos spėjo apsišaudyti. Po D.Motiejūno baudos metimų lietuviai išsiveržė 38:37. Antrasis kėlinys ir baigėsi tokiu rezultatu.

Lietuvos rinktinės taškai po dviejų kėlinių: J.Mačiulis 9, D.Motiejūnas 8, D.Lavrinovičius 7, A.Gudaitis 6, Š.Vasiliauskas 3, S.Jasaitis 2, M.Pocius, M.Kalnietis ir R.Seibutis po 2.

21 min. Pirmoji lietuvių ataka ir pirmoji klaida. D.Lavrinovičius nesugebėjo perduoti kamuolio. Netrukus O.Lipovij metė tritaškį, bet ukrainiečiai atsikovojo kamuolį po krepšiu. Iš to jie nieko nepešė.

22 min. M.Kalnietis nieko nelaukė ir metė iš toli. Jis buvo taiklus - 41:37. Netrukus broliai Lavrinovičiai apsigynė, o Darjušas ataką baigė dvitaškiu - 43:37.

23 min. Lietuviai vėl tinkamai gynėsi, o netrukus S.Jasaitis privertė sušukti sirgalius, kai pataikė tritaškį - 46:37.

24 min. D.Lavrinovičius efektingai krovė į krepšį, kai po greitos atakos gavo kamuolį iš R.Seibučio - 48:37. Netrukus ukrainiečiai pelnė pirmuosius kėlinio taškus - 39:48.

25 min. S.Gladyras pataikė tritaškį, po kurio Ukrainos kmanda priartėjo 42:48.

27 min. Ukrainos komanda rengė išpuolį, kuri baigė atkovotu kamuoliu po krepšiu ir E.Jetero tritaškiu - 45:52.

28 min. K.Lavrinovičius įmetė baudos metimą ir sėdo ant suolo - 55:45. Netrukus D.Gailius pataikė tritaškį - 58:45.

29 min. Ukrainiečiai pelnė penkis taškus be atsako ir J.Kazlauskas paprašė minutės pertraukėlės. Lietuviai pirmavo 58:50. Kėlinys baigėsi lietuviams pirmaujant 60:50.

31 min. Ukrainos komanda ketvirtąjį kėlinį pradėjo žingsniais, bet nuo lietuvių atakos apsigynė.

32 min. U.Pustozvonovas padidino savo sąskaitą - 52:60. Lietuvių ataka strigo, bet D.Motiejūnas atkovojo kamuolį, o netrukus Š.Vasiliauskas pridėjo dvitaškį - 62:52.

34 min. D.Motiejūnas sutrukdė K.Natiažko priimti kamuolį. Pastarasis netrukus jį prarado, bet M.Pociaus veržimasis po krepšiu baigėsi netaikliu metimu.

35 min. Rezultatas ilgai nekito, bet netrukus D.Lavrinovičius pasileido į priekį. Jis baigė greitą ataką dviem taškais ir privertė prasižengti varžovą. D.Lavrinovičius pataikė baudos metimą ir dėkojo M.Pociui už meistrišką perdavimą - 65:52.

36 min. Šįkart greitą ataką taškais baigė K.Lavrinovičius - 67:52.

38 min. D.Lavrinovičius pataikė dar vieną tritaškį, o lieviai išsiveržė 70:52. Ukrainiečiai sužlugdyti.

39 min. Lietuviai šventė pergalę 70:54.

***

Starto penketai.

Lietuva: M.Kalnietis, M.Pocius, J.Mačiulis, D.Motiejūnas, D.Lavrinovičius.

Ukraina: E.Jeteras, S.Gladyras, O.Lypovijus, K.Natiažko, M.Kornijenko.

Sugrįžo. Ketvirtadienį vakare su rinktine jau treniravosi Jonas Valančiūnas. Už Atlanto prakaitą penkiskart per savaitę po triskart per dieną liejęs aukštaūgis dirbo su „Toronto Raptors“ klubu, o tada grįžo į Lietuvą.

Išbandymas. Tai, kad nežais A.Juškevičius reiškia, jog Šarūnui Vasiliauskui atsivėrė dar viena proga pademonstruoti, kad jis – tinkamas kandidatas. Š.Vasiliauskas su A.Juškevičiumi lenktyniauja dėl Manto Kalniečio dublerio vaidmens.

Žaidėjas. Ukrainos rinktinėje yra žaidėjas, kurio pavardę šį sezoną lietuviai turėtų įsiminti gerai. Tai 23 metų Kyrylas Natiažko. 207 cm ūgio krepšininkas pasirašė sutartį su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

Tvarkaraštis. Klaipėdoje įvyks dar du mačai. Šeštadienį Lietuvos rinktinė susitiks su Suomijos komanda, o pirmadienį – su Australijos krepšininkais. Vėliau J.Kazlausko kariauna persikels į Kauną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.