EUROLYGA

Lietuvos rinktinės varžovė Meksika - Centrinės Amerikos čempionė

Centrinės Amerikos ir Karibų šalių čempionato prizininkėmis tapo trys pasaulio krepšinio pirmenybėms besirengiančios komandos. Aukso medalius iškovojo šeimininkė Meksika, sidabro – Puerto Rikas, bronzos – Dominikonų Respublika. Naudingiausiu turnyro krepšininku išrinktas meksikietis Gustavo Ayonas.

Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.EIDVILAS

Aug 8, 2014, 10:40 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:32 AM

Meksika bus Lietuvos rinktinės varžove šių metų pasaulio čempionato grupėje.

Ketvirtadienį Centrinės Amerikos ir Karibų šalių čempionato finale Meksikos rinktinė nugalėjo Puerto Riko komandą 74:60. Tarp čempionų naudingiausiai žaidė 210 cm ūgio vidurio puolėjas G.Ayonas, pelnęs 16 taškų ir atkovojęs 16 kamuolių. Taip pat 16 taškų įmetė Francisco Cruzas.

Puerto Riko komandoje labiausiai pasižymėjo 14 taškų įmetęs Mike‘as Rosario. Tačiau labai nesėkmingai rungtyniavo ryškiausia puertorikiečių žvaigždė Jose Juanas Barea. „Minnesota Timberwolves“ gynėjas tapo rezultatyviausiu „Centrobasket“ turnyro krepšininku (vid. 17,8 tšk.), bet finale pataikė vos 1 iš 11 metimų ir surinko tik 3 taškus.

Rungtynėse dėl bronzos medalių čempionės vardą praradusi Dominikonų Respublikos komanda įveikė Kubos rinktinę 75:66.

Meksikiečiai regiono čempionais tapo trečiąjį kartą, o titulą susigrąžino po 39 metų pertraukos. Prieš tai Meksikos rinktinė auksą laimėjo 1965 ir 1975 metais.

Šiame amžiuje dažniausiai triumfuodavo Puerto Riko krepšininkai. Jie „Centrobasket“ turnyro nugalėtojais tapo 2001, 2003, 2008 ir 2010 metais. 2004 ir 2012 metais stipriausia buvo Dominikonų Respublika, 2006 metais – Panama.

Prie meksikiečių pergalės svariausiai prisidėjęs G.Ayonas tik neseniai grįžo į rikiuotę po traumos. Žiemos pabaigoje tuometiniam „Atlanta Hawks“ aukštaūgiui buvo atlikta peties operacija.

Net nebūdamas sveikas G.Ayonas atvyko į Meksikos rinktinės stovyklą. Jis ilgai treniravosi pagal individualią programą ir nedalyvavo kontaktinėse pratybose, o prie bendros grupės prisidėjo likus kelioms dienoms iki Centrinės Amerikos ir Karibų šalių čempionato.

Beje, čempionatas vyko gimtajame G.Ayono mieste Tepike.

Meksikos, Puerto Riko, Dominikonų Respublikos ir Kubos komandos iškovojo kelialapius į 2015 metų Amerikos čempionatą, kuriame bus varžomasi dėl teisės dalyvauti 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Liepos pabaigoje kelialapius į Amerikos čempionatą gavo keturios stipriausios Pietų Amerikos komandos: Venesuela, Argentina, Brazilija ir Urugvajus. Teisę žaisti Amerikos pirmenybėse taip pat turi JAV ir Kanados krepšininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.