EUROLYGA 2023

Sužibėjęs D. Lavrinovičius: „Gerai jaučiuos, nes nėra traumų“

Kai Lietuvos rinktinė laimėjo penktąjį draugišką mačą, sirgaliai daugiausia kalbėjo apie Darjušą Lavrinovičių. 34 metų 212 cm aukštaūgis penktadienį tarsi prisiminė jaunystę, kai svariausiai prisidėjo prie Lietuvos rinktinės pergalės prieš Ukrainą. Keturių komandų turnyrą Klaipėdoje lietuviai pradėjo pergale 70:54.

D.Lavrinovičius mače su Ukraina buvo rezultatyviausias.<br>G.Šiupario nuotr.
D.Lavrinovičius mače su Ukraina buvo rezultatyviausias.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2014, 10:11 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:13 AM

Nemažai laiko su broliu Kšyštofu aikštėje praleidęs Darjušas pelnė 19 taškų ir atkovojo septynis kamuolius.

„Labai gerai jaučiuosi, nes nėra traumų, - apie puikų žaidimą ir šiose rungtynėse, ir savo sezone kalbėjo D.Lavrinovičius. - Mėginu palaikyti savo sportinę formą.“

„Gražu žiūrėt. Kamuoliukus laimėjom. Pirmajame ir antrajame kėlinukuose reikėjo gynyboje pasistengti labiau“, - sakė D.Lavrinovičius, kai spaudos konferencijoje gavo statistiką.

- Ką galima buvo geriau padaryti?

- Kartais nebuvo bendro supratimo. Per daug norėjome žaisti individualiai. Neskaitėme situacijos. Kur reikėjo daryti vieną, darydavome priešingai. Nebuvo susižaidimo. Bet bendrai visi stengėsi. Galbūt taip nutinka dėl to noro. Gal jo per daug. Kiekvienas nori įrodyti savo vertę ir vietą rinktinėje. Taip ir atsirado klaidų.

Ateityje tai turėtų susitvarkyti.

Bet pripažinkime, kad Ukraina nėra silpniausias varžovas. Europos čempionate ekipa žaidė gerai. O čia liko ta pati sudėtis, tas pats treneris, filosofija. Reikėjo tikėtis tokio gero agresyvaus žaidimo.

Mes gerai sužaidėme trečią ir ketvirtą kėlinius gynyboje. Taip mums pavyko atsiplėšti. Klaidų padariau ir aš. Buvo ir perdavimų į pievą. Atrodo ten turi būt žmogus, o ten nieko nėra. Bet čia mano klaida, nes aš atlikau blogą perdavimą.

Dar gynyboje reikia daug pasistengti. Turiu atiduoti daugiau savęs. Bet ateityje gal būsiu šviežesnis. Dabar mes visi šiek tiek pavargę, nes daug dirbome.

Atsigausime ir krepšinis bus kokybiškesnis ir gražesnis.

- Ketvirtajame kėlinyje komanda šiek tiek strigo.

- Gal ne tiek strigome, kiek nepataikėme. 20 taškų buvo mūsų ir tada kiekvienas nori įmesti. Visi pajaučia, kad žaidimas baigtas, jog nugalėjome. Tada atsiranda skubėjimas, taškų medžioklė. Taip tos klaidos ir neparuošti metimai neatsiranda. Bet nemažai normalių metimų nepataikėme. Gal kažkoks atsipalaidavimas atsirado.

Svarbiausia gynyba. Jeigu nepasisekdavo puolime, vyrai atidirbdavo gynyboje.

- Kiek balų įvertintumėte savo sportinę formą? - TV3 paklausė D.Lavrinovičiaus.

- Devyniais iš dešimties. Bet jeigu atsižvelgtume į nuovargį, duočiau septynetą. Dabar vyko pasirengimas ir tikrai jaučiu nuovargį, bet ateityje bus lengviau.

- Pirmoji mačo pusė lietuviams buvo labai sunki. Ir trečiajame kėlinyje teko daug dirbti. Kodėl?

- Dar nesame geriausios formos. Varžovai irgi. Bet mūsų treneris daug eksperimentuoja, atlieka daug keitimų. Tai matome vieną gynybą, tai kitą. Bet čia nieko nuostabaus. Nepasakyčiau, kad šįvakar prastai dirbome gynyboje. Puolime gal kai kur paskubėjome, tarsi pradėjome į savo pusę traukti paklodę. Tikiu, kad ateityje su ukrainiečiais bus lengviau.

- Aikštėje dažnai žaidžiate su broliu. Taip pat ir per treniruotes. O su kuriuo sunkiojo krašto puolėju jaučiate geriausią ryšį aikštėje be brolio?

- Geriausiai sekasi žaisti su Pauliu Jankūnu. Mes daug laiko praleidome Kauno „Žalgiryje“, kur užaugome kaip krepšininkai ir asmenybės. Mes nuo tų laikų vienas kitą suprantame puikiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.