EUROLYGA 2023

Dienoraštis (6): sveiki atvykę į tikrą pasaulio čempionatą

Pamirškime Meksiką. Pamirškime Angolą. Sveiki atvykę į tikrą pasaulio čempionatą.

Susidūrusi su pirma rimta komanda Lietuvos rinktinė patyrė pirmąjį pralaimėjimą.<br>G.Šiupario nuotr.
Susidūrusi su pirma rimta komanda Lietuvos rinktinė patyrė pirmąjį pralaimėjimą.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis, specialiai lrytas.lt, Las Palmasas

Sep 3, 2014, 9:04 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:35 PM

Susidūrusi su pirma rimta komanda Lietuvos rinktinė patyrė pirmąjį pralaimėjimą.

Nors kultinį savo spurtą trečiajame kėlinyje mūsiškiai ir vėl surengė (28:15), jis neišgelbėjo.

Pernelyg daug buvo prarasta iki tol. Krepšinio sprinterius meksikiečius ir angoliečius ilgoje distancijoje lietuviai pralenkė, bet Australija pasirodė esanti stajerė – ištraukė iki distancijos pabaigos.

Per pirmas penkias minutes mūsiškiai praleido 19 taškų, o Aronas Baynesas – tas pats, kurį žaidimo „Lietuvos ryte“ laikais Rimas Kurtinaitis lygino su dviračiu mokoma važiuoti meška, – prieš Joną Valančiūną laimėjo 10:0.

„San Antonio Spurs“ ekipoje iš meškos šįmet virtęs NBA čempionu A.Baynesas vakar kartu su Joe Inglesu iki pertraukos sumetė 28 taškus – lygiai tiek, kiek visa Lietuvos rinktinė.

Pridėkime 13 klaidų, 0 iš 7 tritaškių, vos 3 rezultatyvius perdavimus. Ir dar faktą, kad dvi rezultatyvios atakos iš eilės pavyko tik kartą. Aiškiau nebūna, kodėl po 20 min. chaoso turėjome minus 19.

Pagarba Lietuvos rinktinei, kad „pakasynas" pakeitė viltis. Tai, kaip mūsų komanda prisikėlė antroje rungtynių dalyje, parodė: Jonas Kazlauskas turi išties didelį pasirinkimą galvų, rankų ir kojų, galinčių pakeisti net katastrofiškiausią žaidimo eigą.

Iki ant suolo pirmenybėse lyg prikaltas sėdėjęs Kšištofas Lavrinovičius su broliu Darjušu davė J.Valančiūnui ir Donatui Motiejūnui patirties pamoką, sutvarkydami reikalus baudos aikštelėje. Kaip ir Renaldas Seibutis Šarūnui Vasliauskui ir Adui Juškevičiui, sužaidęs savo ilgiausias (31 min.) ir kol kas geriausias (21 taškas, po 3 atkovoti ir perimti kamuoliai) rungtynes čempionate.

Bet vyrai kažkaip turi išmokti susipurtyti ne mačo viduryje, kai varžovai perlieja elektrošoku, o prieš pirmąjį ginčo kamuolį.

D grupėje mūsiškiams liko dvejos rungtynės su priešingybėmis – autsaidere Korėja ir lydere Slovėnija.

Abejojantiems  (jei tokių išvis buvo) lietuvių pergale prieš Azijos čempionato prizininkus viską avansu paaiškino Pietų Korėjos treneris. „Tikimės laimėti prieš Angolą ir Meksiką, o iš Lietuvos ir Slovėnijos mes mokysimės“, – pasakė Jaehakas Yoo.

Jeigu Australija nepralaimės Meksikai ir Angolai, o pastarąją šiandien įveiks ir Slovėnija, lietuvių dvikovoje su slovėnais spręsis grupės nugalėtojas.

Į viršūnę Lietuvos rinktinę užmestų tik pergalė ne mažesniu kaip 9 taškų skirtumu.

Pirmoji vieta gerai. Bet jei ne, tada prasideda kita matematika. Likti tretiems geriau negu antriems, nes pagal pasaulio čempionato rungtynių tinklelį būtent antroji D grupės komanda yra JAV komandos kelyje į pusfinalį.

Niekas nenuvertina nė vieno priešininko atkrintamosiose varžybose. Bet visi neabejotinai nori kuo toliau nukelti savo atsparumo išbandymą amerikietiškoje NBA mėsmalėje. Kas galėtų paneigti, kad minėtas mačų tinklelis ir sudarytas taip, kad Ispanijos ir JAV rinktinės jokiomis aplinkybėmis nepražudytų viena kitos anksčiau nei finale?

Dvi pirmąsias pasaulio čempionato dienas Las Palmase intrigos buvo nedaug. Po trečiojo turo sirgaliams kraujas jau ima kaisti ne tik nuo Gran Kanarijos saulės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.