EUROLYGA 2023

Dienoraštis (7): kaip Lavrinovičiai deda į savo krepšį

„Pakalbėkime ne apie krepšinį, – sakau rinktinės broliams Lavrinovičiams. – Va, išvažiuoja vyrai iš namų mėnesiui į varžybas…“

Brolių Lavrinovičių lagaminai.
Brolių Lavrinovičių lagaminai.
Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis, specialiai lrytas.lt, Las Palmasas

Sep 5, 2014, 10:48 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:35 PM

„Ir ką daro be moterų, ar ne?“ – iškart perklausia Darjušas.

„Ar ką moterys daro be mūsų?“ – toną tuoj pat pasigauna Kšyštofas.

Bet kalbamės šįkart ne apie moteris. Klausiu, ką krepšininkai susideda į kelionės krepšį, kad daiktų užtektų kone mėnesiui. Juk rinktinė iš Lietuvos išskrido dar rugpjūčio 19-ąją ir jeigu atkrintamųjų varžybų fronte ištemps iki čempionato pabaigos, sugrįš tik rugsėjo 15-ąją.

35-erių lapkritį sulauksiantys dvyniai yra vyriausi rinktinės krepšininkai. Profesionalų sporto virtuvėje jie daug metų mokėsi ne tik iš anksto apskaičiuoti ėjimus aikštėje.

„Kai buvome jauni, prisikraudavome krepšį ko nereikia ir tampydavome su savimi visą mėnesį. O dabar esame patyrę ir žinome, ko tikrai reikės, – kalba Darjušas. – Stengiamės imti kuo mažiau daiktų, nes per čempionatus iš salės ir viešbučio niekur per daug neišeiname.“

„Svarbiausia sportinė apranga ir sportbačiai, kad užtektų treniruotėms, varžyboms ir vaikščioti po viešbutį. Laisvalaikiui – vieni džinsai, pora marškinėlių ir megztinis, kad turėtume kuo apsirengti eidami į miestą pavakarieniauti“, – pratęsia Kšyštofas.

Tik kad džinsiniam laisvalaikiui rinktinė kol kas neturi laiko. Nors Edita ir Tatjana Lavrinovič – kaip ir kitų krepšininkų žmonos ar draugės – per grupės varžybas ilsėjosi Gran Kanarijoje, erdvės romantikai nebuvo.

Visai ne todėl, kad Jonas Kazlauskas būtų sumanęs vakarais budėti prie viešbučio „AC Iberia“ durų. Krepšininkų gyvenimą rikiuoja ne prižiūrėtojai, o griežta dienotvarkė.

„Kur čia eisi. Per šešias dienas – penkerios rungtynės. Norisi greičiau nueiti iki lovos ir pagulėti“, – prisipažįsta broliai.

Taip džinsai laukia savo valandos, o iš krepšio kasdien traukiama sportinė apranga. Ta pati patirtis Lavrinovičius yra pamokiusi, kad štai šioje srityje reikia apsidrausti. Pasitaikė, kai sportinius drabužius atidavę skalbti, kai kurių neatgavo.

„Pameta ar, būna, net pavagia“, – kalba Darjušas. Todėl jie turi įsimetę, kaip patys sako, ekstra šortų, marškinėlių, po 5–6 poras kojinių.

Pati svarbiausia Lavrinovičių bagažo dalis yra krepšinio bateliai. Jie kiekvienam krepšininkui labai asmeniškas dalykas – tarsi moteriai jos mėgstami kvepalai. Tik kitaip nei parfumerijos, batų staiga prireikus nei nenusipirksi, nei nepasiskolinsi – kiekvienam pagal kojas pagaminti vidpadžiai.

Todėl į pasaulio čempionatą Ispanijoje dvyniai atsivežė po tris poras sportbačių.

„Va ir visi mūsų daiktai. Kas dar? – pagalvoja Darjušas – Kaip ir pas bet kurį kitą – kosmetinė: dantų pasta, šepetukas, kvepalai, dezodorantas, šukos.“

Nuolatinės kelionės krepšininkus paverčia šiuolaikinių technologijų rijikais. Išmaniuosius telefonus ir planšetinius kompiuterius vyrai iš rankų paleidžia tik tada, kai sportuoja arba miega.

Čia Lavrinovičiai nustebina: „Aišku, turime po savo telefoną. O kompiuterį – tik vieną abiem.“

Jo užtenka. Las Palmase kompiuterio išvis neprireikė: per įtemptą savaitę broliai taip ir nespėjo pažiūrėti nė vieno filmo.

Šįryt broliai, kaip įpratę, neužtruko mechaniškai susimesti savo darbinius juodus „Nike“ krepšius skrydžiui iš Gran Kanarijos į Barseloną. Rinktinės kelionė pasaulio čempionate tęsiasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.