EUROLYGA 2023

JAV rinktinės spaudos konferencija – su cirko elementais

Apie 80 žurnalistų laukiančių ankštuose „Palau Sant Jordi“ arenos žiniasklaidos zonos koridoriuose, į dvylika NBA žvaigždžių nukreiptos dešimtys kamerų, trenerio Mike‘o Krzyzewskio pokštai su slovėnų žurnalistu apie vyną ir rimtos kalbos apie krepšinį.

Amerikiečiai užtikrintai nugalėjo Meksiką 86:63.<br>G.Šiupario nuotr.
Amerikiečiai užtikrintai nugalėjo Meksiką 86:63.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas, specialiai lrytas.lt, Barselona

Sep 6, 2014, 9:25 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:39 PM

Taip atrodo žurnalistų ir JAV rinktinės bendravimas po pasaulio čempionato aštuntfinalio mačo, kuriame amerikiečiai surengė lengvą pasivaikščiojimą su Meksika (86:63).

„Labai smagu žaisti Barselonoje. Man čia labai patinka“, – po varžovų sutriuškinimo sako 20 taškų per 25 minutes nesunkiai sukrapštęs gynėjas Stephenas Curry.

Jo žodžiai puikiai atspindi tai, kas vyko aikštėje rungtynių metu ir po jų – smagų reginį su šou elementais.

O jų netrūko po pirmojo aštuntfinalio mačo Barselonoje surengtoje spaudos konferencijoje.

M.Krzyzewskis pakvietė vyno

„Treneri, ketvirtfinalyje turbūt teks susitikti su Slovėnijos rinktine. Ką apie ją manote?“ – JAV rinktinės „profesoriaus“ M.Krzyzewskio paklausė drąsus slovėnų žurnalistas.

Jo komanda dar nė nebuvo pradėjusi apšilimo prieš aštuntfinalio susitikimą su Dominikos Respublika, bet slovėnas buvo įsitikinęs, kad Jure Zdovco auklėtiniai švęs lengvą pergalę.

„Jeigu kalbėčiau apie vieną iš komandų, tai būtų labai didelė nepagarba. Nenoriu pasirodyti nemalonus, bet šių spėlionių negaliu komentuoti. Pastarąjį dešimtmetį JAV krepšinis visuomet demonstravo pagarbą visiems varžovams, todėl apie galimus priešininkus nekalbėsiu“, – sakė M.Krzyzewskis.

Slovėnas neprarado atkaklumo. Iš pradžių jis norėjo apsukti klausimą paprašydamas pakomentuoti abi rinktines – ir Slovėniją, ir Dominikos Respubliką.

Galiausiai kalba pakrypo apie asmeninį pokalbį tarp M.Krzyzewskio ir slovėnų žurnalisto.

„Galbūt galėsime apie slovėnus pakalbėti rytoj?“ – linksmai klausė savo šalies rinktinės pergale įsitikinęs slovėnas.

„Pažiūrėsime, tai dar galėtume išgerti kokio vyno. Kokio norėtumėte?“ – toliau šmaikštavo M.Krzyzewskis.

„Aš mėgstu baltą, o jūs?“ – įvardinęs vyno rūšį, šypsojosi ir žurnalistas.

„Na, kiek kitokį, geresnį“, – juokėsi M.Krzyzewskis.

Pagrindinė jėga – gynyba

Palikę juokus nuošaly amerikiečiai džiaugėsi, kad it šveicariškas laikrodis sklandžiai veikia jų gynyba.

Per šešis pasaulio čempionato mačus JAV rinktinė praleido vidutiniškai tik po 68 taškus. Galingas ir amerikiečių puolimas – 99,5 taško per rungtynes.

„Gynyba vis dar veda mus į priekį. Sugebame išjungti varžovų puolimą ir diktuoti žaidimo tempą. Dar vienos puikios rungtynės“, – džiaugėsi S.Curry.

Jam antrinęs M.Krzyzewskis pažymėjo, kad nors tai buvo šeštosios rungtynės per aštuonias pastarąsias dienas, gera gynyba neišsiderina.

„Iki paskutiniųjų minučių labai gerai gynėmės. Tik paskutinėmis minutėmis jie pataikė kelis savo tritaškius. Jei dar pataisytume keletą dalykų, būtume nuostabūs ir puolime“, – tikino M.Krzyzewskis.

„Labai džiaugiuosi pozityviu pasirodymu gynyboje“, – pridūrė treneris.

Amerikiečiai tobulėja

Niekas nė neabejojo, kad amerikiečiai nesunkiai įveiks grupės barjerą ir užtikrintais žingsniais artės prie finalo. Specialistai sutaria, kad iki finalo amerikiečiai neturėtų sulaukti didesnio pasipriešinimo.

O tam, kad būtų maksimaliai pasirengusi prognozuojamam finalui su Ispanija, JAV rinktinė palaipsniui šlifuoja žaidimą kiekvieneriose rungtynėse.

„Nelengva žaisti šešis mačus per aštuonias dienas. Negaliu prašyti maksimalaus žaidėjų brandumo. Bet žaidėjai klusniai vykdo nurodymus, žaidžia nesavanaudiškai. Tai nuteikia optimistiškai“, – sakė M.Krzyzewskis.

Prieš ketverius metus pasaulio čempionato auksą Turkijoje laimėjęs S.Curry dar drąsiau kalbėjo apie komandos tobulėjimą.

„Situacija buvo panaši. Buvome naujai suburta komanda. Vis tobulėjome su kiekvieneriomis rungtynėmis. Visuose mačuose išsikeliame tikslą apšlifuoti žaidimą“, – pasakojo „Golden State Warriors“ lyderis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.