EUROLYGA 2023

Sinanas Guleras atskleidė, kuo turkai bandys palaužti Lietuvą

Australija apsiskaičiavo. Pasaulio čempionate Ispanijoje bandydami išvengti akistatos su JAV rinktine ketvirtfinalyje, australai aštuntfinalyje nesugebėjo peršokti Turkijos barjero.

S.Guleras (dešinėje) lietuvius tikisi palaužti gera gynyba.<br>G.Šiupario nuotr.
S.Guleras (dešinėje) lietuvius tikisi palaužti gera gynyba.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Donatas Urbonas, specialiai lrytas.lt, Barselona

Sep 8, 2014, 10:55 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:27 PM

Tyčia pralaimėję paskutiniąsias D grupės rungtynes prieš Angolą, Andrejaus Lemanio auklėtiniai smarkiai nudegė. Turkai už matematinius skaičiavimus australus nubaudė ne bet kaip, o likus 5 sek. pataikę pergalingą tritaškį, persvėrusį rezultatą 65:64.

Po mačo žurnalistų zonoje australai daužė rožinius pasaulio čempionato stendus. Už jų buvo girdėti australų keiksmai ir neviltis. Vienas australų trenerių eidamas iš aikštės netgi nubloškė turnyro savanorį.

Šiuo australų įsiūčiu mėgavosi slovėnų žurnalistai. Po Australijos pralaimėjimo Angolai būtent slovėnai pralaimėjo Lietuvai ir nukrito į antrąją D grupės vietą – ketvirtfinalyje su amerikiečiais susitiks būtent jie.

Australija piktinosi dėl dar vienos priežasties. Vien už patekimą į ketvirtfinalį australams buvo žadėta apvali sumelė pinigų.

Savo ruožtu turkai visą mačą vijosi Australiją. Bet rungtynių išvakarėse 27-ąjį gimtadienį atšventęs Emiras Preldžičius likus 5 sek. smeigė pergalingą tritaškį ir nubraukė visą australų matematiką.

„Tai buvo gimtadienio dovana visai komandai“, – po rungtynių dar neatsigavęs nuo emocijų pliūpsnio juokavo gynėjas Sinanas Guleras.

16 taškų į australų krepšį įmetęs 30 metų turkas po įspūdingo triumfo pasidalijo mintimis apie būsimą mačą su lietuviais. Jis išdavė galimą turkų raktą į pergalę.

„Sunku kalbėti po tokių rungtynių. Esame labai laimingi. Labai didžiuojuosi visa komanda ir personalu. Per 3–4 pastarąsias dienas įsitikinome, kad niekada nepasiduodame. Tai buvo puikus pavyzdys. Australai žaidė gerą krepšinį. Jie taip pat nusipelnė pergalė“, – pasakojo S.Guleras.

– Ar buvo teisinga prieš šį mačą australus laikyti favoritais?

– Nemanau, kad australai buvo favoritai. Turkija ir Australija buvo panašios komandos, esančios tarp šešiolikos geriausių pasaulyje.

– Ar teko matyti Lietuvos rinktinės rungtynių?

– Stebėjome lietuvių pergalę prieš Naująją Zelandiją. Be to, pastaraisiais metais aikštėje dažnai susitinkame su lietuviais, todėl labai gerai juos žinome. Mūsų jie nenustebins. Tikiuosi, kad žaisime tokį pat stabilų krepšinį kaip ir su australais.

– Koks bus pagrindinis jūsų ginklas?

– Mūsų gynyba visuomet buvo raktas į pergales. Sustabdę varžovus mes lengviau puolame. Manau, kad tai bus svarbiausia. Tai padėjo atsitiesti visose žaistose rungtynėse. Mūsų užduotis – stabilus žaidimas 40 minučių ir gera gynyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.