EUROLYGA 2023

Buvęs žalgirietis patarė, kaip lietuviams nugalėti Prancūziją

Vladimiras Štimacas pusfinalyje nežaidė nė minutės, bet į drabužinę ėjo permirkęs prakaitu.

Daugiau nuotraukų (1)

Remigijus Kazilionis, specialiai lrytas.lt, Madridas

Sep 13, 2014, 10:47 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:08 PM

Dėl pergalės pusfinalyje prieš prancūzus 90:85 širdį atidavė visa Serbijos rinktinė – nuo lyderio Milošo Teodosičiaus iki atsarginio V.Štimaco. Jis, beje, nė minutės nesužaidė pirmąsyk šiame čempionate.

„Serbija finale – siurprizas? Patikėkit, ne! Mes daug ir sunkiai dirbome, kad atsirastume čia, kur dabar esame, – sakė 27-erių 211 cm ūgio „centras“. – Mūsų komanda turi dvasią“.

Grupėje sunkiai išsijudinusių serbų skrydis atkrintamosiose varžybose siejamas su pirmiausia Aleksandru Djordjevčiumi, kuris rinktinei vadovauja pirmus metus ir iškart ją grąžino į planetos elitą.

„Kadaise jis buvo puikus žaidėjas, o dabar yra toks pat puikus treneris“, – sakė V.Štimacas.

Įkvėpti savo žaidimo serbai optimistiškai žiūri į sekmadienio finalą su visus priešininkus kol kas mindžiusia JAV rinktine. „Eisime į aikštę ir atiduosime viską, ką sugebame. Amerikiečiai irgi žmonės. Neįveikiamų nėra“, – kalbėjo V.Štimacas, kuris šį sezoną atstovaus Miuncheno „Bayern“ ekipai.

O ką lietuvių kalbos nepamiršęs „centras“ mano apie Lietuvos rinktinės galimybes mače dėl bronzos?

„Laukia sunkios rungtynės. Prancūzija – labai galinga. Patys matėte – pusfinalyje mes pirmavome 15 taškų, bet jie pasivijo. Jie visus pasiveja“, – sakė serbas.

V.Štimacas atidžiai seka lietuvių pasirodymą čempionate, nes rinktinėje yra jo draugas nuo „Žalgirio“ laikų Paulius Jankūnas ir praėjusio sezono bendraklubis iš Malagos „Unicaja“ Mindaugas Kuzminskui.

Jiems serbas pasakytų, kad žaidžiant su Prancūzija svarbiausia bus gynyba: „Mes pristabdėme visus, išskyrus Nicloas Batumą. Apskritai gerai gynėmės tris kėlinius, tik paskutiniame buvome praradę koncentraciją“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.