EUROLYGA 2023

P.Jankūnas: „Tokios lengvos pergalės nesitikėjome“

Varžovas ne toks jau grėsmingas, kaip atrodė. Toks įspūdis susidarė, šeštadienį Kaune pasibaigus „Žalgirio“ ir Atėnų „Panathinaikos“ rungtynėms, kurias šeimininkai be vargo laimėjo 76:51.

Rungtynių akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Rungtynių akimirka.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Sep 27, 2014, 11:20 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 9:58 AM

„Akropolio“ taurės turnyro pusfinalyje sutriuškinę graikus, žalgiriečiai sekmadienio vakarą žais finale.

Po rungtynių žurnalistams interviu davė vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Gintaras Krapikas ir rezultatyviausias Kauno ekipos žaidėjas Paulius Jankūnas, pelnęs 14 taškų.

- Ar tikėjotės tokios lengvos pergalės?

- Paulius Jankūnas: Nesitikėjome. Dar tik vyksta pasiruošimo Eurolygos turnyrui etapas, patys nežinome kokia mūsų forma, kiek pajėgūs mūsų priešininkai. Tiesa, „Panathinaikos“ į Kauną atvyko be pusės savo geriausių žaidėjų.

Smagu, kad laimėjome. Rytoj kausimės dėl pirmos vietos.

- Gintaras Krapikas: Jei prieš rungtynes kas nors būtų pasakęs, kad laimėsime tokiu skirtumu, nepatikėčiau. Kiekviena komanda sprendžia savas problemas, jų turime ir mes, ir graikai . Turime stengtis gerinti savo žaidimą. Tokių rungtynių tikslas – tobulėti, pasiekti geresnę formą.

Sekmadienį matysim, kaip seksis finale.

Pasinaudodamas proga, norėčiau pasveikinti krepšinio gerbėjus su didele švente – „Žalgirio“ 70-mečio jubiliejumi. Sirgaliai taip pat smarkiai prisideda prie mėgstamos komandos pergalių.

- Iškilmingas pagerbimas, matyt, įkvėpė žaidėjus?

- P.J.: Šiandien tikrai nepaprasta diena, džiugu, kad klubas jau tiek metų gyvuoja. Gera jame žaisti.

- Kaip jaučiatės, žaisdami su retro stiliaus aprangomis?

- P.J.: Labai gerai. Gal mes jau atpratę nuo trumpos aprangos, bet jausmas – smagus.

- G.K.: Esu anksčiau vilkėjęs tokio stiliaus aprangą. Gal ji šiandien atnešė sėkmę. Vyrai neturėtų gėdytis parodyti gerai ištreniruotus kūnus. Dideli šortai, kuriuos krepšininkai vilki šiais laikais, tai paslepia.

- Kokie lūkesčiai prieš Eurolygos turnyrą? Gal šį sezoną iš tikrųjų pasibaigs, kaip sakė A.Sabonis, užkeikimo laikotarpis?

- P.J.: - Sunku pasakyti, kaip seksis. Aš pats dar tik šiomis dienomis prisijungiau prie komandos, turi pasveikti mūsų įžaidėjas. Labai svarbu, kaip pavyks susižaisti. Suburta gera komanda, ir yra puikios galimybės pakilti aukščiau nei pernai, kai nepavyko įveikti Eurolygos „TOP 16“ etapo.

- Kokias jūs įžvelgiate problemas po rungtynių su graikais?

- G.K.: Pasibaigus mačui, pasakiau, kas man truputį nepatiko: vienas graikų žaidėjas dominavo po krepšiu, vienas mūsų vidurio puolėjas susirinko daug pražangų. Gal šiek tiek trūko koncentracijos, varžovai pataikė sunkius metimus.

- Kurie „Žalgirio“ žaidėjai mačo su graikais buvo labiau pastebimi? Ką iš jų išskirtumėte?

- G.K.: Nenorėčiau nė vieno išskirti. Neblogai gynėmės, sukaustėme priešininkų veiksmus, pasinaudojome ilgesniu savo suoleliu. Manau, kad darbus komandinis darbas leido mums nutolti nuo varžovų ir ramiai baigti rungtynes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar perrinktas G. Nausėda turėtų galių pakeisti Vyriausybę?