EUROLYGA 2023

Kazachai prašėsi į Regionų krepšinio lygą

Kazachstano komanda Atyrau „Barsy“ norėjo žaisti trečiosios pagal pajėgumą Lietuvos krepšinio lygos čempionate, bet tolimos šalies prašymas liko neišgirstas.

Kazachai buvo pateikę prašymą, kad galėtų rungtyniauti su Akmenės, Kuršėnų, Anykščių, Biržų, Telšių ir kitų Lietuvos miestų komandomis.<br>G.Šiupario asociatyvi nuotr.
Kazachai buvo pateikę prašymą, kad galėtų rungtyniauti su Akmenės, Kuršėnų, Anykščių, Biržų, Telšių ir kitų Lietuvos miestų komandomis.<br>G.Šiupario asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kęstutis Rimkus

Oct 1, 2014, 9:28 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 1:40 AM

Nors Lietuvą ir Kazachstaną skiria keli tūkstančiai kilometrų, „Barsy“ klubas vis tiek norėjo dalyvauti Regionų krepšinio lygos (RKL) pirmenybėse, rašo „Lietuvos rytas".

Kazachai buvo pateikę prašymą, kad galėtų rungtyniauti su Akmenės, Kuršėnų, Anykščių, Biržų, Telšių ir kitų Lietuvos miestų komandomis.

Kelis pastaruosius sezonus Baltijos krepšinio lygoje rungtyniavęs Kazachstano klubas norėjo RKL pirmenybėse apšaudyti savo jaunimą.

RKL direktorius Aleksas Makulavičius pripažino, kad idėja priimti Azijos šalies klubą jam atrodė įdomi. Juo labiau kad Atyrau klubas buvo pasirengęs sumokėti didesnį starto mokestį.

Tačiau Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto nariai, tarp jų yra ir A.Makulavičius, antradienį „Barsy“ prašymo nepatenkino.

„Nepritarta, nes toks sprendimas neatitiktų įstatų. Jie nėra federacijos nariai, be to, mūsų pirmenybėse komandoms negali atstovauti daugiau nei po vieną legionierių“, – sakė A.Makulavičius.

„Barsy“ klube rungtyniauja buvęs Lietuvos jaunimo rinktinės puolėjas Lukas Brazdauskis, o trenerių štabe dirba Žydrūnas Žvinklys. Praėjusį sezoną Atyrau ekipoje lietuvių buvo dar daugiau – ten žaidė ir Edgaras Želionis bei Gytis Sirutavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.