EUROLYGA 2023

Pajėgiausiame sostinės mėgėjų krepšinio turnyre – žinomi vardai

Spalio 1 dieną jau devynioliktą kartą startavo „Plasta-Sostinės krepšinio lygos“ sezonas. Jį atidarė A lygos komandų dvikova, kurioje susitiko čempionų titulą ginantys Vilniaus universiteto studentai ir „Š.Marčiulionio KA-Čili“ krepšininkai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2014, 5:38 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 8:13 PM

Jau pirmajame mače netrūko intrigos, o galutinis rezultatas skelbė apie netikėtumą – čempionams teko pripažinti naujokų pranašumą 77:88 (15:18, 18:21, 21:23, 23:26).

Iš viso pajėgiausiame lygos čempionate dėl trofėjaus šiemet varžysis 12 komandų.

Be VU komandos ir Š.Marčiuliono mokyklos auklėtinių, turnyre žais „LEU-Šviesos“, Mykolo Romerio universiteto (MRU) ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentai, panevėžiečių draugija „KK Žaibas-Alnida“, „Volfas Engelman“ (buvusi „Švyturio“ komanda) ir „Tegros“ ekipos, skambias sudėtis surinkusios „Brazylijos-Ego Forte“ ir „Oro navigacijos“ komandos.

Lygoje šiame sezone išvysime ir dvi naujas ekipas. Pernai paskutinių likusių „SKM-Haribo“ krepšininkų vietą užims B lygos čempionė „Ferimsta“, tuo tarpu subyrėjusią „Sąlyčio“ komandą pakeis jungtinė VTDK studentų ir „SLK Patriotų“ ekipa.

Ant parketo lakstančius išvysime ne tik pajėgiausius Vilniaus mėgėjus, bet ir Lietuvos krepšinyje gerai žinomus veidus - Rolandą Jarutį, Žydrūną Stankų, Algirdą Palaimą, Andrių Giedraitį, Matą Niparavičių ir kitus.

„Per kone dvidešimtmetį, kuomet rengiamos Sostinės krepšinio lygos pirmenybės, pajėgiausioje A lygoje susiformavo itin stiprių komandų branduolys. Klubai kasmet stengiasi kilstelti pajėgumo kartelę, todėl rungtynės būna išties aukšto lygio ir vertos žiūrovų dėmesio.

Siekti kuo aukštesnių rezultatų mėgėjus skatina privataus kapitalo įmonių parama.

Viena tokių – polietileno atliekų perdirbimo ir plastiko produkcijos gamybos įmonė „Plasta“. "Džiugu, kad verslas ragina daugiau treniruotis bei demonstruoti gražų žaidimą. Šių rungtynių aikštelėse matysime gausų būrį garsių krepšininkų, kurie dar visai neseniai žaidė profesionaliose komandose. O tai žada ypatingų akimirkų“, - sakė „Plasta-SKL“ pirmenybes organizuojančios Vilniaus krepšinio sąjungos direktorius Edvinas Kasulaitis.

2014-2015 m. „Plasta-Sostinės A lygos“ sezone 12 komandų reguliariajame sezone rungtyniaus 2 ratų sistema. 8 geriausios po pirmojo etapo pateks į ketvirtfinalį, kuriame bus žaidžiama iki 3 pergalių. Ketvirtfinalyje nugalėjusios ekipos pateks į finalo ketvertą.

Trečius metus iš eilės visų „Plasta-Sostinės A lygos“ rungtynių statistika bus transliuojama tiesiogiai internetu. B ir C lygų sezonas prasidės dviem savaitėmis vėliau – spalio 13 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.